Avertismentul de care ne temeam cel mai tare: OMS afirma ca durata pandemiei coronavirus va fi foarte lunga

,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii, reunită sâmbătă, la Geneva, a avertizat că este probabil ca pandemia noului coronavirus să fie "foarte lungă", informează Agerpres.


In articol:

Comitetul de urgenţă al organizaţiei, care s-a întrunit începând de vineri pentru a patra oară pentru o nouă evaluare a pandemiei," a subliniat că durata sa va fi cu siguranţă foarte lungă", conform comunicatului OMS.

" OMS continuă să estimeze că riscul reprezentat de COVID-19 este foarte mare". Comitetul de urgenţă (format din 18 membri şi 12 consilieri) "a subliniat importanţa unui răspuns la pandemie care trebuie să fie naţional,

regional şi global", se mai arată în comunicat.

17.6 milioane de oameni infectati si 680.000 de decese

Pandemia noului coronavirus a infectat cel puţin 17.6 milioane de persoane pe glob, înregistrându-se peste 680.000 de decese, conform cifrelor raportate de AFP din surse oficiale.

Comitetul de urgenţă a solicitat OMS să ofere tuturor ţărilor îndrumări pragmatice cu privire la modalitatea de gestionare a pandemiei "pentru a reduce riscul ca reacţiile la epidemie să slăbească, într-un context de presiuni socio-economice".

Citeste si: Masca de protectie, obligatorie in spatii deschise in 16 judete. Raed Arafat: "Sunt discutii, inclusiv pentru limitarea programului la anumite activitati"

Citeste si: Medicul Adrain Streinu Cercel ne avertizeaza ca nu vom scapa prea curand. Coronavirus a facut deja un numar infiorator de mutatii

Totodată, comitetul recomandă OMS să accelereze cercetările asupra punctelor încă necunoscute ale virusului, în special originea animală şi posibilele sale mijloace de propagare prin animale.

Este solicitată, de asemenea, clarificarea unor puncte precum "modul de transmitere (a virusului), mutaţiile sale potenţiale, imunitatea şi corelările de protecţie". Şedinţa comitetului, care a durat şase ore, a avut loc la sediul OMS din Geneva, câţiva participanţi fiind prezenţi în sistem videoconferinţă. Următoarea reuniune urmează să aibă loc peste trei luni.

Citeste si: Coronavirus Romania, 1 august. Bilantul zilei este infricosator! Cati oameni au murit de ieri pana azi

Citeste si: Alexandru Rafila a explicat de ce creste numarul cazurilor noi in Bucuresti: "Probabilitatea de transmitere a infecției este mai mare"

 

Citește-ne pe
Citește și:

De astazi se inchid terasele, barurile si cluburile la ora 23:00. Decizia CNSU pentru limitarea raspandirii coronavirusului

Instanța a decis: Polițistul nu te mai poate amenda dacă ai uitat acasă asigurarea RCA

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Cine va fi eliminat? Conflictele au devenit razboi, iar strategiile arunca in aer casa dragostei! DUMINICA, de la 16:00 si de la 19:00

Horoscop 2 august 2020. Lacrimi amare si dezamagiri pentru mai multe zodii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies