Raed Arafat, recomandare pentru toți românii: "Ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil"

Dacă la început măsurile luate pentru a stopa pandemia de coronavirus nu au fost atât de stricte, autoritățile au schimbat felul de a acționa pentru a reuși să țină criza sub control. Ce le recomandă Raed Arafat românilor?


In articol:

În această perioadă, orice măsură de protecție suplimentară este mai mult decât recomandată, astfel că oamenii sunt sfătuiți să facă tot ce le stă în putință pentru a ține virusul la distanță și a evita îmbolnăvirea.

Citeste si: Coronavirus Romania - Mesajul Majestatii Sale Margareta: "Este absolut necesar sa continuam sa stam acasa si sa intelegem gravitatea situatiei"

Raed Arafat, recomandare pentru toți românii: "Ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil"

Dacă până acum oamenii erau sfătuiți să poarte masca medicală doar dacă aveau simptome de boală, în multe țări recomandarea s-a schimbat, având în vedere și evoluția rapidă a bolii.

În acest context, Raed Arafat s-a adresat românilor și le-a recomandat să poarte masca de fiecare dată când ies din casă. Acesta a precizat că nu e nevoie de o mască medicală, ținând cont de faptul că acestea sunt greu de găsit la momentul actual și că sunt folositoare inclusiv măștile confecționate din materiale textile sau cele improvizate.

Citeste si: Premierul britanic Boris Johnson a fost dus la spital, la 10 zile de cand a fost testat pozitiv cu coronavius

"Cand am vorbit la inceputul pandemiei despre purtarea mastii de persoanele din strada, idea generala pe plan mondial a fost ca acest lucru nu are rost si au existat explicatii pertinente de ce sa nu devina purtatul mastii o practica generala, aceasta fiind recomandata numai persoanelor cu simptome. Unul din considerente a fost si lipsa majora a mastilor si necesitatea in primul rand de a le asigura personalului medical.

Recent insa, luand in considerare modul de raspandire a virusului inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, mai multe autoritati pe plan international au inceput sa recomande purtatul mastii, sau a orice alta forma de material de protectie pentru nas si gura, oriunde mergem in spatiile publice, in mijloacele de transport in comun sau cand suntem la intalnire cu altii. Dovezile recente arata ca acest comportament poate reduce raspandirea virusului care cauzeaza COVID 19 in comunitate.

Este cunoscut faptul ca nu prea gasim masti simple in piata si faptul ca in cazul in care gasim preturile pot fi exorbitante. De aceea au inceput sa apara alternative ce pot fi realizate acasa de oricine ca sa le poarte cand iese din casa.

Va dura pana ne vom obisnui cu aceasta practica, dar din ce vad si din informatiile pe care le avem, ar fi bine sa incepem sa aplicam aceasta practica cat de repede posibil, indiferent de cine ar rade de noi si cat de haios sau ciudat am arata.

Masurile luate pana acum de autoritatile din Romania au fost unele cu impact pozitiv, purtarea mastii sau a orice material care poate impiedica ca particolele care se raspandesc cand vorbim, tusim sau stranutam, sa ajunga la altii sau la noi si sa duca la raspandirea virusului, ar fi o masura suplimentara care sa vina in sprijinul celor care se lupta cu acest virus si in sprijinul nostru a tuturor pentru a ne proteja si a proteja pe altii.

Aduceti-va aminte, nu este nevoie de masca medicala ca sa va protejati si sa protejati pe altii... puteti improviza!

Totodata daca faceti acest lucru si va confectionati o masca acasa, nu uitati sa o spalati zilnic cand va intoarceti acasa, si sa o calcati.

Nu uitati ca numain impreuna putem invinge acest virus!", a scris Raed Arafat pe facebook.

Citeste si: Doliu: Comisarul-șef care s-a ocupat timp de 25 ani de educația rutieră a încetat din viață

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate