Raed Arafat: Este clar că nu poți să stai acasă luni de zile! În ce condiții s-ar putea relaxa regulile de izolare

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat spune că este obligatoriu ca starea de urgență să fie prelungită în aprilie.

Este posibilă și o prelungire ulterioară, după 15 mai, dar asta va depinde de evoluția pandemiei de Covid-19 la noi în țară, cu atât mai mult cu cât, spune Raed Arafat, greul nu a trecut.

Pe de altă parte, oficialul a declarat pentru Digi24 că măsurile de izolare nu se pot prelungi la nesfârșit. Trebuie ținut cont și de consecințele economice.

 „După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate. Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul.

Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19 - nr.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”, a declarat Raed Arafat.

 „Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă. (...) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare”, a mai subliniat Raed Arafat, șeful DSU.  

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate