Raed Arafat, anunț important pentru persoanele vaccinate: "Și ei se infectează, dar..."

,
Raed Arafat
Raed Arafat, Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU)[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a făcut un anunț important pentru români. Ce se întâmplă cu pademia de coronavirus în România și cu persoanele vaccinate?


In articol:

Raed Arafat a vorbit despre pandemia decoronavirus din România. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că speră ca numărul persoanelor vaccinate să crească, chiar daca si acestea se pot infecta.

Vaccin
Vaccin coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat, anunț dur pentru toți cei vaccinați! 

Autoritățile din România se tem de valul patru al pandemiei și speră ca numărul persoanelor imunizate să crească cât mai repede.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă, Raed Arafat a spus că numărul cazurilor de coronavirus  este în creștere în România.

Chiar dacă se pot infeca și persoanele imunizate, Arafat speră ca numărul persoanelor care aleg să se vaccineze să crească, pentru că valul patru se anunță mult mai contagios.

”Deci astăzi într-adevăr avem 244, dacă nu greșesc, 43 de cazuri, deci mai puțin decât ieri, trendul este clar, este unul crescător. Şi acest trend nu cred că se va opri, cel puțin poate că o să găsească un alt platou unde să încetineze, dar va continua creșterea. Din nou, revin la ce a zis și domnul prim-ministru înainte, soluția noastra este la acest moment vaccinarea și vaccinarea a unui număr cât mai mare de persoane, din două motive: unu – să limităm răspândirea.

Există foarte multe vorbe că și vaccinații se infectează. Da, dar într-un număr mult mai puțin, dar mai ales că vaccinaţii care se infectează nu fac formele grave și rămân cu formele ușoare, nu necesită internare în spital.", a anuntat Arafat.

Arafat, despre problema pandemiei

Potrivit Capital, Arafat a mai declarat că adevărata problemă este impactul asupra sistemului sanitar, referindu-se la momentul în care paturile de la terapie intensivă și cele din spital sunt ocupate în totalitate de pacienți COVID.

”Asta este de fapt problema acestei pandemii, impactul ei pe sistemul sanitar la un anumit moment, când vedem că toate paturile de terapie intensivă și paturile de spital sunt ocupate de pacienți COVID deodată.

Şi am văzut acest impact și în alte țări. Deci la ce ne așteptăm în următoarea perioadă? Poate că va continua creșterea, să vedem cu ce ritm și cu ce viteză. În același timp, sperăm să crească numărul vaccinaţilor și să putem să limităm răspândirea și să limităm efectul grav al al bolii.”, spune acesta.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Ce români primesc bani înapoi. Cererea trebuie completată în maximum 90 de zile

Vești proaste pentru fanii iPhone: lansarea noului model '14' ar putea să se amâne, pe fondul tensiunilor China - SUA - Taiwan

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

După ce a stat patru luni în comă, Archie a murit la doar două ore după ce a fost deconectat de la aparate. Medicii le-au spus părinților săi îi dea voie să moară

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies