Voucher de 200 de lei, în schimbul unui bec vechi. Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru becuri

,
rabla pentru becuri

Rabla pentru becuri, acest program îi ajută pe români să economisească bani prin schimbul becurilor

[Sursa foto: PixaBay]

Românii ce vor să economisească mai mulți bani și aleg să schimbe becurile din casă cu unele ce au un consum mai mult pot primi ajutor de la stat.

Doritorii ce își doresc să schimbe becurile pentru un consum mai mic pot aplica pentru voucherele din programul Rabla pentru becuri, pentru care autoritățile propun un buget de 400 de milioane de lei.

Citeste si: Cum se va da ajutorul de încălzire 2022-2023. Care sunt condițiile pentru a fi beneficiar și ce scădere de preț primești

Un bec la schimb pentru un voucher de 200 de lei

rabla pentru becuri

Românii vor primi în schimbul unui bec vechi un voucher de 200 de lei

[Sursa foto: PixaBay]

În schimbul unui bec vechi, fiecare familie va primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru achiziționarea becurilor economice. Ministerul Mediului va lansa în scurt timp programul Rabla pentru becuri, iar procesul va fi același ca în cazul Rabla pentru electrocasnice.

Tanczos Barna, ministrul Mediului:   „Va funcționa în mod similar cu programul Rabla pentru electrocasnice. Practic, pe aceeași platformă se înscriu potențialii beneficiari de subvenție, de program, într-un sistem informatic. Își iau voucherele prin acest sistem informatic în mod similar cu programul Rabla electrocasnice, după care se adresează acelor comercianți, dealer-ilor de echipamente sau de becuri care vor fi listați pe pagina de internet a AFM.

Acest program va asigura o finanțare de 200 de lei pentru fiecare persoană care vrea să schimbe becurile consumatoare de energie.”

O familie nu poate duce la programul Rabla mai mult de un bec cu incandescență.

Prețul unui bec cu led poate începe de la 7-8 lei și poate ajunge la câțiva zeci de lei în funcție de firma, puterea sau mărimea aleasă. În cazul în care într-o locuință se folosesc 2-3 becuri, în mod normal, suma de 200 de lei primită prin programul Rabla pentru becuri acoperă cea mai mare parte a plății pentru cumpărarea acestora.

Citeste si: Vești bune pentru români! Cetățenii ar putea primi ajutor financiar pentru facturi sub formă de vouchere. De ce sumă ar beneficia

Buget de 400 de milioane de lei pentru programul Rabla pentru becuri

rabla pentru becuri

Programul Rabla pentru becuri are un buget de 400 de milioane de lei

[Sursa foto: PixaBay]

Programul Rabla pentru becuri a fost adus în discuție în contextul măsurilor pentru reducerea consumului la energie, venind după decizia de plafonare a prețului la electricitate.

„Conform dispoziţiilor Coaliţiei şi după discuţiile cu domnul prim-ministru, AFM a elaborat Ghidul pentru Rabla pentru becuri. Am pregătit modificarea de buget, care va intra în şedinţa de Guvern, probabil săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern. Suma pe care am propus-o este de 400 de milioane de lei, iar Ghidul va apărea probabil zilele următoare, în consultare publică, pe site-ul ministerului", a precizat Barna Tanczos.

Citeste si: Românii au luat cu asalt sediile furnizorilor de energie electrică, după ce au primit facturile dublate: ”Cum o să trăim noi în țara noastră pe un salariu de nimic” Oamenii se gândesc cu groază că nu vor avea din ce să plătească facturile uriașe

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Alina Pușcău este celebritatea care va păși în platoul “Tu urmezi!”, duminica aceasta: “DiCaprio este un om extraordinar, este foarte talentat și n-are fițe!”

Autoritățile din Ucraina explică de ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă: Preoții se țineau de recrutări

Alina Pușcău este celebritatea care va păși în platoul “Tu urmezi!”, duminica aceasta: “DiCaprio este un om extraordinar, este foarte talentat și n-are fițe!”

Exclusiv! Cum se descurcă la scoală Sofia, fiica lui Victor Slav și a Biancai Drăgușanu. Puștoaica este în clasa 0

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies