Rabla pentru becuri, ghid complet! Cum primești voucherul de 200 de lei

,
rabla becuri vouchere

Rabla pentru becuri Ghid de acordare a voucherului

[Sursa foto: Pixabay]

Rabla pentru becuri, ghid complet publicat de Ministerul Mediului. Află cum primești voucherul de 200 de lei și ce criterii trebuie să îndeplinești.

„Rabla pentru becuri 2022„. Ministerul Mediului a publicat ghidul programului Rabla pentru becuri, program prin care se acordă un voucher de 200 de lei fiecărei persoane care îndeplinește anumite criterii de eligibilitate.

Scopul programului Rabla pentru becuri îl constituie reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră în locuințe, pentru utilizatorii casnici.

Află cum primești voucherul de 200 de lei și ce criterii trebuie să îndeplinești! 

Citeste si: Voucher de 200 de lei, în schimbul unui bec vechi. Ministerul Mediului lansează programul Rabla pentru becuri

Rabla pentru becuri. Cum poți primi voucherul 

conditii rabla becuri

Condiții de acordare a voucherelor Rabla pentru becuri

[Sursa foto: Pixabay]

Ministerul Mediului a publicat ghidul programului Rabla pentru becuri 2022, program ce are ca scop înlocuirea becurilor convenționale din locuință cu becuri cu led noi, mai performante din punct de vedere energetic.

Cei care vor să aplice la program trebuie să se înscrie într-o aplicație electronică gestionată de Administrația Fondului pentru Mediu și să îndeplinească mai multe criterii.

Fiecare persoană va primi un voucher în valoare de 200 de lei și are la dispoziție 7 zile pentru a merge la un magazin înscris în program. Poate cumpăra becuri led de maximum 15 wați. 

Rabla pentru becuri. Condiții de obținere a voucherului

Criterii de eligibilitate a solicitantului în vederea obţinerii finanţării, prezentate în ghidul programului publicat de Ministerul Mediului. 

Poate beneficia de finanţare prin programul Rabla pentru becuri solicitantul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a)este persoană fizică cu domiciliul în România;

b)nu are obligaţii restante la bugetul de stat şi la bugetul local, conform legislaţiei naţionale în vigoare, la data achiziţionării becurilor cu led;

c)are vârsta de minimum 18 ani împliniţi în momentul înscrierii în aplicaţia informatică;

d)este posesor al unui/unei buletin/cărţi de identitate valabil(e) în momentul înscrierii în program;

e)se obligă să predea comerciantului, în momentul achiziţionării becurilor cu led, un număr echivalent de becuri convenționale;

f)îşi dă acordul cu privire la prelucrarea de către AFM a tuturor datelor şi informaţiilor furnizate, precum şi cu privire la transmiterea acestora către terţe instituţii sau persoane juridice în vederea verificării îndeplinirii tuturor obligaţiilor şi clauzelor prevăzute în ghid sau în scopul elaborării de situaţii şi statistici.

Înscrierea solicitanţilor în programul Rabla pentru becuri 

Înscrierea persoanei fizice în aplicaţia informatică se realizează numai după publicarea listei cuprinzând comercianţii validaţi şi anterior lansării primei etape de generare a voucherelor, prin crearea unui cont de utilizator pe baza datelor de identificare (numele, prenumele, localitatea, judeţul şi CNP), conform actului de identitate, inclusiv data expirării acestuia, a adresei de e[1]mail, a unui număr de telefon valid şi prin recepţionarea unui SMS de confirmare. 

Ghid Rabla pentru becuri 

Sursă: euronews.ro

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Preț benzină și motorină 9 decembrie 2022: La ce preț a ajuns vineri litrul de benzină și de motorină

Consiliul şi Comisia Europeană vor da explicații în PE pentru votul anti România și Bulgaria din Consiliul JAI

Preț benzină și motorină 9 decembrie 2022: La ce preț a ajuns vineri litrul de benzină și de motorină

Alte 15 stații de încărcare pentru mașinile electrice vor fi instalate în Brașov. Cât costă montarea acestora și unde vor fi amplasate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies