Punctul de amenda de circulatie in 2020: 145 de lei sau 223 de lei. Toti soferii sunt afectati

,

Toti soferii sunt interesati sa afle daca amenzile de circulatie vor creste sau nu in 2020. Iata ce decizie a luat Guvernul


In articol:

Legal, punctul de amendă de circulaţie e legat direct de mărimea salariului minim pe economie. Când PSD a decis, începând din 2017, seria de majorări ale salariului minim, a hotărât să îngheţe prin OUG-uri anuale valoarea punctului de amendă la 145 de lei. Practic, valoarea amenzilor a rămas neschimbată timp de trei ani, iar, în lipsa unei reacţii pe final de an a guvernului actual, amenzile ar urma să se majoreze de la 1 ianuarie cu nu mai puţin de 54%.

Surse guvernamentale au declarat însă pentru ECONOMICA.NET că problema este pe masa guvernului şi că, cel mai probabil, se va merge pe îngheţarea punctului de amendă.

Veste extrem de importantă pentru toți conducătorii auto din țara noastră.

Executivul urmează să înghețe majorarea amenzilor de circulație. Legea dată de către PSD spunea că punctul de amendă de circulaţie e legat direct de mărimea salariului minim pe economie. Totul se decisese în 2017, dar social democrații au hotărât apoi să îngheţe prin OUG-uri anuale valoarea punctului de amendă la 145 de lei.
OUG pentru înghețarea amenzilor de circulație

Citeste si: Amenda permis expirat. Cat iti iei amenda daca esti prins ca circuli cu permisul expirat

Citeste si: Atenție, șoferi! Iată cum poți rămâne fără permis definitiv! E mai grav decât credeai

Valoarea amenzilor a rămas neschimbată timp de trei ani.

Dacă actualul Executiv nu va face la fel, amenzile ar urma să se majoreze de la 1 ianuarie cu 54%. Surse guvernamentale spun însă că se va merge pe îngheţarea punctului de amendă, conform economica.net. “ Cel mai probabil, va fi vorba de o îngheţare”, au spus surse guvernamentale.

Altfel, premierul Ludovic Orban a spus recent că şi-ar dori o decuplare a cuantumului amenzilor de salariul minim printr-un proiect de lege, menţionând că va găsi o soluție pentru plafonarea punctului de amendă pentru anul 2020.

Guvernul actual a decis ca de la 1 ianuarie salariul minim să crească la 2.230 de lei, iar ultimul OUG care a plafonat amenzile expiră la 31 decembrie 2019. Cu mai puțin de o lună rămasă până la 1 ianuarie, dacă nu se ia rapid o decizie legislativă, punctul de amendă va crește automat la 223 de lei, o majorare de aproape 54%, mai spune sursa citată.

Citește și


Citeste si: Veste uriasa pentru soferi! Parlamentul a decis eliminarea supraaccizei la carburanti

Citeste si: Se dau amenzi usturatoare pentru soferi, chiar daca au cauciucuri de iarna si lanturi

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo 10 - 15 decembrie 2019. Cum va fi vremea pana la sfarsitul saptamanii, la Bucuresti si in tara

Surse: Ciucu ar urma să câștige la diferență de cel puțin 200 de voturi

Băutura care poate declanșa cancerul. Este oficial: una din 25 de persoane bolnave se îmbolnăvesc din această cauză. STUDIU

Rugăciune zilnică. Ce să rostești zi de zi pentru bunăstare

Horoscop 10.12.2019. Zodia careia Dumnezeu ii da, dar nu-i baga si in traista

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies