De când tehnologia panourilor fotovoltaice a ajuns mai accesibilă și în țară, tot mai mulți români iau în considerare acest tip de proiect pentru a obține energie electrică. De ce merită investiția în acestea și în accesoriile aferente?
Cu și despre panourile fotovoltaice, care promit performanță
Tehnologiile actuale avansate permit ca panourile fotovoltaice să poată capta și converti lumina solară în energie electrică chiar și în zilele înnorate. Desigur, contează și calitatea și capacitatea lor. Cert este că vin la pachet cu o serie de beneficii. Mai întâi de toate ar fi bine de punctat că o astfel de investiție poate fi amortizată în timp scurt. Parte din costuri pot fi amortizate încă din primele luni.
Mai apoi, este vorba de o investiție durabilă. Cine optează pentru panouri fotovoltaice are garantat o durată de viață a acestora până la 25 de ani. Economia de energie pe care o pot obține este scopul principal, consumatorii putând deveni independenți de operatorii și furnizorii de energie electrică.
În funcție de alegerile pe care le fac, clienții au șansa de a beneficia și de servicii complete. Cumpără panourile fotovoltaice, un pachet complet cu accesorii panouri fotovoltaice inclusiv, și pot beneficia de serviciul de montaj și punerea în funcțiune sau de realizarea dosarului de prosumator.
Per total, vorbim despre posibilitatea de a crește confortul, de a scădea facturile aferente la curent, de a deveni prosumator, adică independent energetic și, nu în cele din urmă, de a aduce plus valoare unei proprietăți. Vezi site-ul oficial aici unui prestator de servicii de nișă, dacă există interes pentru un astfel de proiect.
Câte panouri fotovoltaice ar fi necesare, una din cele mai frecvente întrebări legate de acest subiect
În funcție de necesarul de energie electrică pentru un consumator, există o recomandare specifică despre câte panouri ar trebui montate. Pentru a stabili acest lucru se are în vedere, printre altele, care este orientarea și amplasarea casei, care este gradul de înclinare și panta acoperișului (având în vedere că aici se vor monta). Specialiștii fac un raport între consum și orele de expunere la soare, estimând astfel câte panouri ar fi necesare în fiecare caz.
Pentru a-și ușura munca, dar și pentru a avea un proiect cap-coadă realizat de specialiști, clienții preferă să achiziționeze nu doar panourile în sine, ci proiectele la cheie. Atenție însă și la diferențele de prețuri, tocmai din acest motiv ar trebui să verificați ce anume include sau nu proiectul și dacă prețul este unul justificat. De asemenea, firma cu care decideți să colaborați trebuie să fie una autorizată să poată realiza montajul corespunzător. În caz contrar, veți lucra cu terțe părți și colaboratori.
Bine de știut: având în vedere expunerea panourilor fotovoltaice la intemperii, luați în considerare nu doar puterea și eficiența lor, ce brand sunt, ci și rezistența lor, cum vor fi montate și ce accesorii sunt sau nu incluse în preț. Un sistem complet include, pe lângă aceste panouri, invertorul, cabluri, sistemul de fixare, acumulatorul și conectorul.