PROTESTE paralele la Universitate, fata de proiectul ROSIA MONTANA si EUTANASIEREA CAINILOR!

,

Protestatarii care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti si in a paisprezecea zi a protestului, au fluturat steaguri tricolore, au cantat si au scandat "Fara violenta".

Ulterior, manifestantii au plecat spre Bulevardul Regina Elisabeta, la fel cum au facut si in serile trecute, s-au asezat pe drum si au continuat protestul, scandand "Fara violenta".

Cordoanele de jandarmi s-au repozitionat pe bulevardul ocupat de protestatari, intre rondul de la Universitate si intersectia cu strada Academiei.

Manifestantii de la Universitate cer retragerea proiectului de lege care reglementeaza exploatarea minereurilor din perimetrul Rosia Montana, anularea contractului cu Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatarilor cu cianuri in Romania, introducerea zonei Rosia Montana in patrimoniul UNESCO si demiterea celor patru initiatori ai proiectului de lege, ministrii Dan Sova, Rovana Plumb, Daniel Barbu si directorul ANRM Gheorghe Dutu.

Cateva zeci de persoane care se opun proiectului minier de la Rosia Montana au participat, sambata dupa-amiaza, la un protest inedit. Acestea s-au urcat intr-un tramvai al liniei 21, la capatul de la Piata Sfantul Gheorghe, cu bannere pe care au avut mesaje de respingere a proiectului privind exploatarea minera de la Rosia Montana si cu pliante pentru calatori, pe care au scris efectele exploatarii cu cianuri si motivele protestelor organizate in ultimele doua saptamani in Piata Universitatii. In textul de pe pliante mai scria ca cetatenii sunt invitati la protestul de duminica, de la ora 17.00, din Piata Universitatii.

PROTEST fata de eutanasierea cainilor

Simultan cu protestul celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana a avut loc o alta manifestatie, pe trotuarul din fata Teatrului National, unde sunt peste 60 de persoane care se opun eutanasierii cainilor fara stapan.

 

Citește și:

Sondaje plătite. Merită sau nu să-ți consumi timpul pentru astfel de activități

Criza medicală a transformat piața muncii: 10 profesii noi în România în Clasificarea Ocupațiilor

Cum poți verifica disponibilitatea numerelor auto preferențiale online

Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies