Protejează rețeaua electrică cu ajutorul unor sigurante automate premium !

Sistemul electric este unul dintre sistemele care joacă un rol foarte important în viața fiecăruia dintre noi. Cu ajutorul sistemului electric ne putem bucura de avantajele utilizării diverselor elecrocasnice, electronice, gadget-uri, motiv pentru care fiecare locuință trebuie să fie racordată la rețeaua publică de energie electrică. Pentru a putea utiliza energia electrică în siguranță trebuie utilizat un panou electric. Acesta este compus din siguranțe electrice și are rolul de a proteja sistemul electric din locuință.

Cred că fiecare dintre noi își aduce aminte despre perioada în care se întrerupea energia electrică pentru că se ardea una dintre siguranțele aflate în componența panoului electric. Repornirea sistemului electric era posibilă prin schimbarea siguranței arse. Pentru acea perioadă, utilizarea siguranțelor fuzibile, căci așa se numesc clasicele siguranțe electrice, era singura soluție utilizată pentru a putea utiliza sistemul electric în condiții de maximă securitate. Tehnologia a avansat motiv pentru care în momentul de față clasicele siguranțe electrice sunt de domeniul trecutului. Acestea au fost înlocuite de către siguranțele electrice automate. Beneficiile oferite de către utilizarea acestora stau la baza necesității utilizării acestui tip de siguranțe electrice. Care sunt aceste beneficii și care sunt principalele informații pe care trebuie să le cunoști despre siguranțele electrice automate sunt detalii pe care le vei afla în cazul în care vei continua să citești continuarea acestui articol.

Ce trebuie să știi despre siguranțele electrice automate?

Înainte de a merge la magazin pentru a achiziționa sigurante automate trebuie să cunoști câteva informații

despre acestea pentru a putea achiziționa produsul de care ai nevoie. În primul rând, trebuie să știi că există mai multe tipuri de siguranțe electrice automate.

 1. Siguranța electrică automată monopolară. Acest tip de siguranță electrică este utilizat pentru a proteja o singură fază din circuitul electric.

 2. Siguranță electrică automată bipolară dublă. Acest tip de siguranță electrică protejează atât faza cât și nulul circuitului electric.

  În cazul în care este utilizat acest tip de siguranță electrică nu mai este necesară utilizarea unei bare de nul. Pentru că siguranța bipolară dublă ocupă destul de mult loc în tabloul electric dar și pentru că pe piață există siguranța bipolară compactă, nu mai este foarte utilizată.

 3. Siguranța electrică automată bipolară compactă. Este una dintre cele mai utilizate siguranțe electrice. Aceasta oferă protecție atât pentru fază cât și pentru nul, ocupând un singur spațiu în cadrul tabloului electric.

  De asemenea, oferă protecție în cazul în care sunt inversate polaritățile circuitului electric.

 4. Siguranța electrică automată tripolară. Acest tip de siguranță electrică este utilizat în special în cazul în care este utilizată o instsalație electrică trifazată. Siguranța electrică tripolară oferă protecție atât pentru cele 3 faze ale circuitului electric cât și pentru nulul acestuia. Având în vedere complexitatea acestei siguranțe electrice, aceasta este utilizată în special în medii de lucru care necesită o putere mai mare din punct de vedere al energiei electrice.

Beneficiile oferite de către utilizarea siguranțelor automate

Deși mai sunt persoane care utilizează clasicele siguranțe electrice este recomandat ca acestea să fie înlocuite de către siguranțele electrice automate. Această recomandare se bazează pe beneficiile pe care le oferă utilizarea unor siguranțe electrice automate. Câteva dintre cele mai notabile beneficii oferite de către utilizarea unui panou electric prevăzut cu siguranțe electrice automate sunt următoarele:

 • Repornirea energiei electrice se realizează mult mai repede în cazul în care aceasta a fost întreruptă ca urmare a apariției unui scurtcircuit. Pentru a putea reporni energia electrică într-o astfel de situație, tot ceea ce trebuie să faci este să apeși pe un comutator. Spre deosebire de siguranța electrică clasică, cea automată nu necesită înlocuire în cazul în care s-a produs un scurtcircuit. Acest aspect este foarte important mai ales în cazul în care nu ești familiarizat cu tot ceea ce implică procesul de schimbare a unei siguranțe electrice.

 • Scade riscul apariției accidentelor. Având în vedere că nu mai este necesară schimbarea siguranței electrice pentru a putea reporni energia electrică în cazul în care aceasta a fost întreruptă ca urmare a apariției unui scurtcircuit, scad extrem de mult situațiile în care persoane care se ocupă de repornirea energiei electrice se electrocutează.

 • Siguranțele electrice automate ocupă mai puțin spațiu motiv pentru care panoul electric are un design mult mai plăcut.

 • Identificarea siguranței electrice care a întrerupt alimentarea cu energie electrică se realizează mult mai repede și ușor. Pentru a putea realiza o astfel de identificare tot ceea ce trebuie să faci este să privești panoul electric.

  Pentru a te putea bucura de toate beneficiile oferite de către utilizarea unor siguranțe electrice automate trebuie să ții cont de anumite aspecte în momentul în care realizezi o astfel de achiziție. Cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont sunt urmtătoarele:

 • Tipul de sistem electric în care urmează să fie utilizate.

 • Materialul din care sunt realizate.

 • Notorietatea producătorului.

 • Raportul preț- calitate.

  Concluzii

  Pentru ca electrocasnicele sau electronicele utilizate în casă să nu aibă de suferit ca urmare a supraîncărcării sistemului electric este necesară utilizarea unui tablou electric prevăzut cu siguranțe electrice special concepute pentru protejarea sistemului electric. Acestea trebuie să se afle în cea mai bună stare de utilizare și, pentru că oferă multe beneficii, trebuie să fie automate. Vremurile în care utilizam siguranțe electrice fuzibile au apus de mult timp. În momentul de față, un sistem electric sigur, performant, realizat la standarde calitative foarte ridicate, presupune utilizarea unui panou electric dotat cu siguranțe electrice automate premium. Acestea oferă liniștea de care avem nevoie pentru a ne putea bucura de toate beneficiile oferite de către utilizarea electrocasnicelor sau a electronicelor.

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Cookies