Propunerea de crestere a salariului minim de la 1 noiembrie, facuta publica

,

Cresterea salariului minim are un impact pozitiv asupra cresterii economice.

Documentul prin care se propune cresterea salariului minim de la 1 noiembrie, la 2080 lei, a fost facut public de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Documentul prevede urmatoarele:

  • Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2080 lei/luna, incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Introducerea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii cu 15 ani vechime, incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Introducerea in Codul Muncii a unui prag minim al raportului salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata /castig salarial mediu brut la cel putin 45% incepand cu anul 2020.

Interventia publica pentru cresterea mai accentuata a salariului minim in Romania in ultimii ani apare si din nevoia de a corecta un dezechilibru asociat crizei. Programul de guvernare prevede cresterea ponderii alocate remunerarii salariati lor in PIB la 38% in 2019 si 40% in 2021.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Calendar ortodox 24 ianuarie 2021. Sarbatoare mare pentru crestini: Este praznuita o Sfanta importanta, considerata protectoare a familiei!

Bătaie mare pe posturile de la Poliţie! Anunțul lui Lucian Bode

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

Alexandra Stan lanseaza o piesa noua, din Republica Dominicana: NOSFE x Alexandra Stan x Sak Noel feat. Los Tioz

Calendar Ortodox 23 ianuarie 2021: Este praznuit un mare Sfant, ocrotitor al copiilor orfani!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies