Propunerea de crestere a salariului minim de la 1 noiembrie, facuta publica

,

Cresterea salariului minim are un impact pozitiv asupra cresterii economice.

Documentul prin care se propune cresterea salariului minim de la 1 noiembrie, la 2080 lei, a fost facut public de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza.

Documentul prevede urmatoarele:

  • Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2080 lei/luna, incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Introducerea unui salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii pe posturi pentru care sunt necesare studii superioare conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania (COR), incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Cresterea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata la nivelul de 2350 lei/luna pentru angajatii cu 15 ani vechime, incepand cu 1 noiembrie 2018.
  • Introducerea in Codul Muncii a unui prag minim al raportului salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata /castig salarial mediu brut la cel putin 45% incepand cu anul 2020.

Interventia publica pentru cresterea mai accentuata a salariului minim in Romania in ultimii ani apare si din nevoia de a corecta un dezechilibru asociat crizei. Programul de guvernare prevede cresterea ponderii alocate remunerarii salariati lor in PIB la 38% in 2019 si 40% in 2021.

 

 

Citește și:

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Nemilosul Istanbul”, Cenk isi declara dragostea!

Prognoza meteo ANM pentru marți, 20 octombrie. Vremea va fi rece!

Avem vaccin gripal! Ministerul Sanatatii a inceput distribuirea. Cine poate sa primeasca una dintre cele 500.000 de doze

Care sunt restrictiile propuse de DSP Bucuresti spre aprobare in sedinta cu Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta, dupa ce rata infectarilor a depasit 3...

Ce pensii vor avea soldații care au luptat în Irak sau Afganistan


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies