Propaganda rusească a anunțat că Volodimir Zelenski se află în Brașov. Președintele Ucrainei a spus care este, de fapt, adevărul

Author: Marina Ionescu
Actualizat: 09 dec 2022, 10:05

Propaganda Kremlinului susține că Zelenski este în Brașov.

Sursa: Facebook Zelenski

Presa din Rusia a început să răspândească zvonuri potrivit cărora președintele Volodimir Zelenski ar fi fugit de războiul din Ucraina, iar acum s-ar afla în Brașov.

Agenția de presă rusească Ria Novosti susține că  Volodimir Zelenski ar fi fugit de războiul din Ucraina în România, mai exact la Brașov.

Citeste si: Va avea loc prima întâlnire oficială dintre Rusia și Ucraina! Ce aspecte vor discuta șefii Externelor celor două țări în Turcia

Propaganda rusească a anunțat că Volodimir Zelenski se află în Brașov

Rușii susțin că președintele Ucrainei a fost transportat în România cu ajutorul avioanelor, iar videoclipurile postate de Zelenski, pe rețelele sociale, au fost trucate.

Agenția care a transmis acest zvon este controlată de Kremlin, iar liderul se luptă eroic pentru țară în fața forțelor lui Vladimir Putin, potrivit Spynews.ro.

Citeste si: Cât costă o mască de gaze? Tot mai multe oferte au apărut pe Internet

Agenția de la Kremlin a anunțat că trei avioane au aterizat pe aeroportul din Brașov, la ora 16:30.

De asemenea, nu ar fi fost transmise informații despre ele. Cu atât mai mult, acestea ar fi fost însoțite de un elicopter al trupelor din Ucraina.

Mai mult, Ria Novosti citează și un grup de Telegram, "War on Fake", care spune că înregistrările cu Zelenski nu sunt reale, ci trucate.

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

”Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram... Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa.”, scrie Ria.ru, citat de Hotnews.ro.

Momentan, toate aceste știri transmise de agenția controlată de Kremlin ar rămâne doar zvonuri, iar președintele Volodimi Zelenski se luptă eroic pentru țară în fața forțelor lui Vladimir Putin.

Motivul pentru care elicopterele din Ucraina au primit aprobare să ajungă la Brașov

Ministerul Apărării a ținut să clarifice situația, așa că a explicat motivul pentru care elicopterele ucrainenilor au primit aprobare să ajungă la Brașov.

Citeste si: LIVE UPDATE Ziua 14 de război. China, ajutor de aproape 800,000 de dolari pentru Ucraina 

"Autoritățile ucrainene au solicitat părții române  aprobări diplomatice de survol cu destinația finală Ghimbav, județul Brașov, pentru un număr de 4 elicoptere, în scopul efectuării operațiunilor de mentenanță la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare. Aeronavele în discuție sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iași, pentru escală tehnică, urmând să își continue deplasarea către destinația finală." , a transmis MApN.

Zelenski susține că nu a părăsit Kievul

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a infirmat zvonurile potrivit cărora a fugit din calea războiului.

Ziua 326 de război în Ucraina: Zeci de moți și de răniți, în urma unui atac asupra unui bloc de locuințe din Dnipro. O mamă care și-a pierdut fiul a blestemat Rusia „până la a șaptea generație”

Citeste si: În caz de război, românii din diaspora au 15 zile să revină acasă pentru încorporare

"Eu sunt în Kiev, pe strada Pankova (unde se află sediul președinției ucrainene, n.red.). Nu mă ascund și nu îmi e frică de nimeni! Suntem toţi pe teren, muncim cu toţii. Toată lumea este unde ar trebui să fie.

Eu sunt în Kiev. Echipa mea este cu mine. Apărarea teritorială este pe teren, militarii sunt pe poziţii. Eroii noştri: medici, salvatori, transportatori, diplomaţi, jurnalişti. Toată lumea este în război. Contribuim cu toţii la victorie, care va fi obţinută în mod categoric.", a transmis Zelenski, pe pagina lui personală.

 


Nebahat din serialul Totul pentru familia mea, aniversare cu peripeții alături de colegii săi! Iată ce vârstă a împlinit frumoasa actriță Simge Selçuk și ce persoane dragi i-au fost alături la petrecerea-surpriză!

La mulți ani, Simge Selçuk! Iată ce mesaj plin de tandrețe a primit superba actriță din partea colegului ei de platou, Celil Nalçakan, cel care i-a organizat petrecerea-surpriză! „Doar zâmbește, de restul mă ocup eu!”

Cookies