Programul slujbei de Inviere, anuntat de Arhiepiscopia Tomisului. La noapte, credinciosii vor lua lumina

,

Arhiepiscopia Tomisului a publicat pe pagina de Facebook programul slujbei de Inviere.


In articol:

În noaptea de marți spre miercuri (26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba de Înviere, clericii invitând credincioșii să vină să primească Lumină.

”Mâine seară (26 spre 27 mai), la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia Odovania Învierii, după următorul program:

-ora 23:40 – clerul iese din biserici, cântând „Învierea Ta Hristoase…” și oferă lumina credincioșilor prezenți;

- ora 24:00 – se citește Evanghelia Învierii și începe Slujba Utreniei Învierii, după rânduiala consacrată și prevăzută în cărțile de slujbă;

- După Utrenia Învierii( în jur de 1.30) va începe slujba Sf. Liturghii. La final, se vor împărtăși credincioșii care au ținut postul de trei zile, rânduit anterior, și care s-au spovedit.

- Nu se oferă Paște sfințit (ca la Înviere) ci anaforă, după rânduiala liturgică.

Menționăm că Sfânta Lumină ce va fi oferită credincioșilor este Lumina ce a fost adusă, deja, de Paști, de la Ierusalim, ea fiind păstrată în toată această perioadă în sfintele altare.

Veniți de primiți Lumină!”, arată mesajul postat pe pagina Arhiepiscopiei Tomisului.

Reamintim că în urmă cu circa o săptămână, Arhiepiscopia a decis să se reia slujba de Paște ca urmare „a dorințelor neîmplinte” ale credincioșilor de a duce lumină acasă.

Anul acesta, urmare a instituirii stării de urgență în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, credincioșii nu au putut participa în comuniune deplină cu clerul la această slujbă.

Prin urmare, pentru a repara acest neajuns,(...) în noaptea de 26 spre 27 mai, la miezul nopții, în bisericile și mânăstirile din Arhiepiscopia Tomisului se va oficia slujba începutului pascal și Sfânta Liturghie, clerul chemând credincioșii să primească Lumina Învierii ca în noaptea de Paști”, se arăta în mesajul de acum o săptămână al Arhiepiscopiei.

Citeste si: Veste uriasa pentru credinciosi: se da Lumina Invierii! Unde se repeta slujba de Paste

Citeste si: Parintele Constantin Necula i-a multumit lui Marcel Vela: "Va multumesc pentru omenie"

Citeste

si: Zeci de oameni au intampinat trupul neinsufletit al IPS Pimen la Suceava, in timpuri in care romanii nu isi pot vedea rudele decedate de coronavirus

 

Citește-ne pe
Citește și:

Gabriel si Daiana din nou impreuna? Nervi si reprosuri intre iubiti. Nu rata Puterea dragostei, MAINE, de la 11:00 si de la 17:00

Românii nu ascultă deloc de autorități și nu își vaccinează nici copiii anti-COVID-19: Valeriu Gheorghiță e supărat din cauza nevaccinării copiilor

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Daiana plange si Ella rade! Gabriel a explodat: "Ce caracter ai!"

Una dintre cele mai frumoase artiste din România, lovită parcă de un BLESTEM! I-au murit soții de cancer incurabil

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies