PROGNOZA METEO: Va fi mult mai RECE decat in mod obisnuit! Vremea pana pe 9 noiembrie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 27 octombrie - 9 noiembrie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

BANAT

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme usor mai rece decât in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 9...11 grade si ale minimelor usor peste pragul de inghet. De la mijlocul saptamânii, dupa data de 30 octombrie, vremea se va incalzi usor si treptat de la o zi la alta, astfel ca maximele diurne vor ajunge in a doua parte a intervalului de referinta la 14...15 grade, in medie, reprezentând valori usor peste cele normale pentru inceputul lunii noiembrie. Semnificativ va fi saltul in privinta regimului termic nocturn, minimele ajungând la valori peste cele climatologic specifice perioadei, cu minime, in medie, de 6...8 grade.

Probabilitatea de ploaie va creste in ultimele zile ale intervalului de prognoza.

CRISANA

In prima saptamâna a intervalului de prognoza, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori in jurul celor obisnuite la sfârsit de octombrie si inceput de noiembrie, cu valori medii de 11...12 grade. Pentru a doua saptamâna, dupa data de 3 noiembrie, se estimeaza o crestere de temperatura, astfel ca maximele pot fi usor mai ridicate decât mediile climatologic specifice perioadei, ajungând la o medie de 13...15 grade. Aceasta tendinta o va avea si regimul temperaturilor nocturne, relativ scazute in primele zile, când media regionala a minimelor va fi de 0....3 grade, apoi in crestere treptata, chiar semnificativa la mijlocul celei de-a doua saptamâni, când vor fi in medie 5...7 grade.

Probabilitatea de ploaie va creste dupa data de 5 noiembrie.

TRANSILVANIA

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme rece, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor, când vor fi valori medii negative ale temperaturilor minime, de -5...-2 grade, chiar mai scazute in zonele depresionare. in acelasi timp, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori apropiate de cele climatologic specifice perioadei din an, cu o medie a maximelor de 9 la 12 grade in prima saptamâna. Apoi incalzirea usoara si treptata a vremii se va concretiza prin valori medii ale maximelor de 11...13 grade si ale minimelor de 0...3 grade, ceva mai scazute in partea de est a regiunii.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere in ultimele zile ale intervalului de prognoza.

MARAMURES

Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori ce se vor situa in jurul mediilor climatologice specifice acestei perioadei din an, cu medii ale maximelor de 10...12 grade, in usoara crestere in cea de-a doua saptamâna. Temperaturile nocturne de la inceputul intervalului vor caracteriza o vreme mai rece decât in mod obisnuit la sfârsitul lunii octombrie, cu minime in medie de -2...1 grad. in schimb, dupa data de 3 noiembrie pâna la sfârsitul intervalului, regimul termic al minimelor va fi in crestere, cu medii de 4...6 grade, valori mai ridicate decât normalul datei.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere dupa data de 5 noiembrie.

MOLDOVA

Pâna in jurul datei de 2 noiembrie, vreme se va mentine mult mai rece decât in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu precadere la inceputul intervalului, când valorile minime, mediate pe regiune, vor fi de -5...0 grade, iar cele maxime de 5...8 grade. Apoi, incalzirea treptata a vremii va aduce temperaturile chiar usor peste cele climatologic specifice pentru prima decada de noiembrie, cu minime de 3...6 grade si maxime de 12...14 grade, valori medii regionale.

in prima saptamâna vor fi posibile doar burnite pe spatii restrânse, in ultimele zile ale intervalului de referinta va creste probabilitate de ploaie.

DOBROGEA

Daca in primele zile vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal la aceasta data calendaristica (valori maxime de 6...7 grade si minime de 1...4 grade, in medie), incepând din 30 octombrie vremea se va incalzi usor si treptat. Valorile termice vor deveni apropiate de norma perioadei, iar la sfârsitul intervalului se pot situa chiar peste mediile climatologice specifice inceputului de noiembrie. Astfel, temperaturile maxime vor creste de la medii de 10...12 grade la 14...16 grade, iar minimele nocturne vor ajunge la un ecart intre 5 si 9 grade.

Vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie, local in primele doua zile, iar la sfârsitul intervalului de prognoza probabilitatea de ploaie va fi destul de ridicata.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta perioada din an in primele zile ale intervalului, astfel ca valorile maxime vor fi de 5...8 grade, iar cele minime de -1...3 grade, in medie. Dupa data de 30 octombrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime in cea de-a doua saptamâna in medie de 13...15 grade. Foarte reci vor fi si primele nopti ale intervalului, cu o medie in jurul a 0 grade, dar dupa data de 30 octombrie se vor inregistra temperaturi in crestere, ce vor ajunge la o medie regionala de 3...6 grade.

Precipitatii slabe, mixte, vor fi pe spatii restrânse in primele zile. Ploi vor mai fi posibile si spre sfârsitul intervalului.

OLTENIA

Vremea va fi mult mai rece decât ar fi normal in aceasta perioada din an in primele zile ale intervalului, astfel ca valorile maxime vor fi de 5...7 grade, iar cele minime de -1...3 grade, in medie. Dupa data de 30 octombrie, valorile diurne vor creste usor, astfel ca, treptat, regimul termic va deveni apropiat de cel specific perioadei, cu maxime in cea de-a doua saptamâna, in medie, de 13...14 grade. Tendinta de incalzire de la o zi la alta se va concretiza si prin minime nocturne in crestere, ce vor ajunge la o medie regionala de 4...6 grade.

Precipitatii neinsemnate cantitativ, mai ales ploi, vor fi in primele zile. Probabilitatea de ploaie va creste apoi dupa data de 6 noiembrie.

LA MUNTE

Regimul termic diurn va fi in crestere usoara si treptata, de la o medie de 4...6 grade in prima saptamâna, la 7...9 grade in cea de-a doua, când temperaturile vor deveni usor mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Mai semnificativa va fi cresterea temperaturilor minime, de la valori negative in prima saptamâna, cu o medie de -3...-1 grad, la valori de 1...3 grade in cea de-a doua.

Probabilitatea pentru precipitatii va creste dupa data de 5 noiembrie.

Sursa: Mediafax.

 

Citește și:

Cum poți verifica disponibilitatea numerelor auto preferențiale online

Carnagiu în Afganistan: zeci de victime, majoritatea adolescenţi, într-un atac la un centru educaţional din Kabul (VIDEO)

Ce rețele de socializare mai există, în afară de Facebook

Care este rata de abandon școlar în România anului 2021

Pelerinaj cu 500 de persoane in Capitala, de Sf. Dumitrie cel Nou. Gabriela Firea a aprobat protocolul


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies