PROGNOZA METEO: Probabilitate mai mare de precipitatii in perioada urmatoare! Afla cum va fi vremea intre 11-24 septembrie

,
PROGNOZA METEO: Probabilitate mai mare de precipitatii in perioada urmatoare! Afla cum va fi vremea intre 11-24 septembrie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor valabil in intervalul 11-24 septembrie, pentru fiecare regiune a tarii.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime  si minime, mediate pentru fiecare regiune a  tarii  si adaptate local cu modele statistice  si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.   

 

BANAT

Dupa primele doua zile mai calde ale perioadei de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere accentuata. in intervalul 12-14 septembrie, temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la valori de 29 C pana la 19 C, iar media temperaturilor minime va scadea de la aproximativ 15 C pana la 12 C. Dupa data de 14 septembrie maximele termice vor creste usor si treptat, atingand 26...27 C in jurul datei de 21 septembrie, apoi se vor mentine in jurul acestei valori pana la sfarsitul intervalului de prognoza.  

 

Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare intre 13 si 15 septembrie, dupa care ploi slabe se vor mai semnala in jurul datelor de 20 si 24 septembrie. 

 

TRANSILVANIA

in intervalul 11-13 septembrie temperatura aerului se va mentine constant mai ridicata decat mediile multianuale ale perioadei, cu maxime de aproximativ 26 C si minime de 10...11C. Intre 14 si 16 septembrie media temperaturilor maxime va scadea cu circa 5 C, apoi vremea se va incalzi usor si treptat pana pe 20 septembrie. intre 20 si 24 septembrie maximele se vor mentine in jurul unei valori medii de 24...25C, iar minimele vor fi de circa 9....10C. Ploile vor fi putine  si, in general, slabe cantiativ, exceptand data de 15 septembrie, cand probabilitatea pentru averse va fi mai mare.  

 

 

MARAMURES

Regimul termic diurn va marca o scadere accentuata pe 13 si 14 septembrie, cand media temperaturilor maxime vascadea de la 28 C la aproximativ 21 C, valoare in jurul careia se va mentine pana pe 17 septembrie. Ulterior vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, iar dupa 19-20 septembrie, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, se vor atinge din nou valori medii de 24...25C.  Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa in intervalul 13-15 septembrie  si, din nou, dupa 20-22 septembrie, dar precipitatiile nu vor fi abundente.  

 

 

MOLDOVA

Vremea se va mentine in general normala din punct de vedere termic in cea mai mare parte a intervalului. Cele mai ridicate maxime se vor inregistra in primele zile, situandu-se in jurul a 26 de grade, iar cele mai mici minime vor fi intre 17 si 20 de grade, coborand, in medie, pana spre 10...11 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor este mai ridicata intre 15 si 17 septembrie, mai ales pentru jumatatea de sud a regiunii. 

 

DOBROGEA

Pana in jurul datei de 15 septembrie, temperatura aerului va creste usor, astfel incat valorile maxime se vor situa in jurul a 26 de grade, iar minimele vor fi, in medie, de peste 16 grade.  Apoi vremea se va raci treptat, vremea devenind normala din punct de vedere termic pentru aceasta perioada. Este posibil sa ploua, in general slab, intre 15 si 17 septembrie.

 

 

MUNTENIA

Vremea se va incalzi usor in primele zile, cand maximele termice se vor situa, in medie, in jurul a 28 de grade, iar minimele vor depasi 14 grade. Va urma o scadere a temperaturilor, mai accentuata la valorile minime. Spre sfarsitul intervalului, regimul termic va fi normal pentru a doua parte a lunii septembrie. Sunt de asteptat ploi de scuta durata intre 15 si 17 septembrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi extrem de redusa.

 

OLTENIA

Vremea se va mentine in general calda, chiar daca maximele termice vor fi in scadere usoara intre 14 si 17 septembrie. De altfel, aceasta va fi perioada in care isi vor face aparitia ploile, care vor avea mai ales caracter de aversa si vor fi mai frecvente in partea de nord a regiunii. in a doua parte a intervalului, temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 26 de grade, iar probabilitatea de ploaie va fi foarte scazuta.

 

 

LA MUNTE

In primele zile ale intervalului nu vor fi variatii ale temperaturii aerului, apoi vremea se va raci, valorile termice minime urmand sa coboare spre o medie de 4 grade. Racirea va fi asociata cresterii instabilitatii atmosferice, astfel incat intre 14 si 17 septembrie vor fi ploi, mai ales cu caracter de aversa. Cantitati mai importante de apa, desi nu pe arii extinse, sunt posibile in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si cei de Curbura.

 

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Spitalul Metropolitan Bucuresti, cand incepe constructia primului spital inteligent din Romania

FOTO Paula: prima reactie dupa ce a fost eliminata de la "Puterea Dragostei" - "Sa stea linsitite cobrele astea"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies