Prognoza meteo pentru ultimul weekend al anului: Vremea se schimbă radical in orele urmatoare! Iata care sunt zonele vizate de ninsori si temperaturi scazute!

Author: D.I.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru 28-29 decembrie.

Meteorologii anunță pentru ultimul weekend din an ninsori, vânt puternic și temperaturi cu minus. Vremea se va răci semnificativ în toată țara. În vestul țării, în Transilvania, Moldova, Dobrogrea și Muntenia își vor face apariția azi precipitațiile mixte după care și ninsoarea. Vântul va avea intensificări la munte și în sud-est, acolo unde va bate cu 70 km/h. Valorile termice se vor încadra între -2 și 7 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru weekendul 28-29 decembrie 2019

Noaptea va debuta cu ninsoare în Carpații Merdionali, de Curbură, dar și în Moldova. În restul țării se vor înregistra precipitații mixte și ploi. Și la noapte vântul va avea unele intensificări, iar mercurul din termometre va scădea până la -10 grade Celsius.

Pentru mâine, 29 decembrie, meteorologii anunță că vremea va continua să se răcească.

Maximele vor fi cuprinse între -4 și 6 grade Celsius. La deal și la munte își va face din nou simțită prezența ninsoarea, iar în Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramureș și în Dobrogea sunt prognozate precipitații mixte. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, unde va sufla cu până la 80 de km/h. Temperatura minimă va coborî până la -10 grade Celsius.

În Capitală, până duminică la ora 22.00,

cerul va avea înnorări și temporar vor fi precipitații, cu precădere în a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie). Acestea vor fi la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat (viteze la rafală de până la 25…30 km/h).

Citește și: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”

Valorile de temperatură vor marca o scădere de la o zi la alta. Astfel, maxima de sâmbătă (28 decembrie) va fi de 4…6 grade, iar cea de duminică (29 decembrie) de 1…3 grade.

Prognoza meteo ANM miercuri, 15 martie 2023. Vremea se va răcori, iar în unele zone va fi lapoviță și ninsoare