PROGNOZA METEO pana pe 15 decembrie. Va fi CEA MAI GREA iarna din ultimii 100 de ani?

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 2 - 15 decembrie, in fiecare regiune a tarii.

BANAT

In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in jurul celor normale pentru perioada din an, respectiv maxime in jurul a 4 grade.

In schimb media temperaturilor minime, de -4...-3 grade, se va situa sub pragul specific inceputului de decembrie. incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 0 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-5 grade, valori in crestere usoara fiind estimate pentru 13...15 decembrie.

Pana in jurul datei de 5 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 6 si 9 decembrie, sunt de asteptat precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ.

CRISANA

In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in jurul celor normale pentru aceasta perioada din an, respectiv maxime in jurul a 3 grade. in schimb media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific inceputului de decembrie si va fi de -5...-4 grade.

Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 0 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-5 grade, valori in crestere usoara fiind estimate pentru 13...15 decembrie.

In jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicata de ninsori, local chiar mai consistente, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani se mentin conditii de ninsori slabe. Ninsorile, in general slabe, isi vor face aparitia dupa data de 5 decembrie.

TRANSILVANIA

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza valorile termice vor caracteriza o vreme rece, cu medii ale minimelor de -7...-6 grade, chiar mai scazute, -10...-8 grade, in jurul datei de 4 decembrie si din nou intre 9 si 12 decembrie.

In primele zile (intre 2 si 6 decembrie) temperaturile diurne vor fi -in marea lor majoritate- apropiate de cele specifice perioadei din an, cu medii de 1...3 grade. Insa dupa data de 7 decembrie, si regimul maximelor va avea o abatere negativa fata de mediile climatologice, fiind de asteptat medii diurne negative, intre -5 si -2 grade.

Incepand cu 6 decembrie, creste probabilitatea de aparitie a ninsorilor, in general slabe cantitativ.

MARAMURES

In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 2...3 grade. In schimb media temperaturilor minime se va situa sub pragul specific inceputului de decembrie si va fi de -5...-4 grade.

Incepand din 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -3 si -1 grad, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-6 grade.

In jurul datei de 7 decembrie va fi probabilitatea cea mai ridicata de ninsori, iar in rest vor fi conditii de ninsori slabe, in special in a doua saptamana de prognoza.

MOLDOVA

In primele zile ale intervalului, pana in data de 6 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne in general peste cele normale pentru perioada din an, respectiv maxime de 4...6 grade, exceptand ziua de 3 decembrie, cand va fi ceva mai frig.

In schimb, media temperaturilor minime, de -6...-4 grade, se va situa usor sub pragul specific inceputului de decembrie. Dupa data de 7 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta sunt de asteptat temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 0 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -8...-7 grade.

Pana in jurul datei de 6 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 6 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori slabe.

DOBROGEA

Prima saptamana a intervalul de prognoza va fi caracterizata de regim termic diurn apropiat celui mediu multianual specific, respectiv valori mediate de 4...6 grade, chiar mai ridicate in zilele de 2 si 7 decembrie. incepand din 8 decembrie se estimeaza valori in scadere, cu medii de 0...2 grade, in crestere usoara doar in ultimele zile.

In privinta temperaturilor minime, acestea se mentin mai mici decat cele caracteristice primei jumatati a lunii decembrie aproape pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, astfel ca media va fi de -4...-2 de grade.

Pana in jurul datei de 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori slabe cantitativ.

MUNTENIA

In primele zile ale intervalului, pana in data de 7 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 4...6 grade. In schimb media temperaturilor minime, de -5...-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie. incepand din 8 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 2 grade, cat si in privinta minimelor, cu medii de -7...-5 grade, valori in crestere usoara fiind posibile pentru zilele de 13...15 decembrie.

Pana inspre 7 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat ninsori, in general slabe cantitativ.

OLTENIA

In prima parte a intervalului de prognoza, pana in data de 8 decembrie, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne apropiate de cele normale pentru perioada din an, respectiv medii ale maximelor de 3...6 grade. In schimb media temperaturilor minime, respectiv -5...-3 grade, se va situa sub pragul specific primei decade din decembrie.

Incepand din 8 decembrie pana spre sfarsitul intervalului de referinta, racirea vremii va determina temperaturi mai mici decat ar fi normal, atat la valorile diurne, ale caror medii se vor situa intre -2 si 1 grad, cat si in privinta minimelor, cu medii de -7...-5 grade, valori in crestere usoara fiind posibile pentru ultimele zile.

Pana in jurul datei de 6 decembrie nu vor fi precipitatii, apoi, indeosebi intre 7 si 9 decembrie, sunt de asteptat precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general slabe cantitativ.

LA MUNTE

In primele zile, dar posibil si la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori usor mai ridicate decat cele climatologic normale, cu maxime in medie de -2...2 grade si minime intre -8 si -4 grade. Mai rece va fi vremea in intervalul 7-13 decembrie, cand media valorilor nocturne va cobori sub pragul de -12 grade, iar cea a temperaturilor maxime va fi de -10 ...-6 grade.

Probabilitatea de ninsoare va fi mai mare dupa data de 6 decembrie, dar in special in ziua de 7 decembrie cand ninsorile pot fi local mai consistente.

Sursa: Mediafax.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum să reduci factura la gaze dacă folosești o centrală termică

Informații 'SCĂPATE' din interiorul USR-PLUS: Omul lui Cioloș, legături NESPUSE cu Poliția Română!

Cea mai bună salată de vinete din lume! Rețeta perfectă. E gata în mai puțin de o oră

Alexandru Rafila cere redeschiderea școlilor pentru clasele primare: "Vor avea mari probleme..."

BREAKING: Elevii se întorc în clase! Decizia, anunțată acum


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies