PROGNOZA METEO: Iata cum va fi vremea pana pe 30 martie

,

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a evolutiei valorilor termice si a precipitatiilor in intervalul 17 - 30 martie, pentru toate regiunile din tara: Banat, Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia si la munte.

BANAT

Vremea va fi calda in prima saptamana a intervalului de prognoza, iar a doua saptamana va avea un regim termic normal pentru ultima decada a lunii martie.

Astfel, pana pe data 20 martie, maximele diurne se vor incadra, in medie, intre 16 si 18 grade, iar in intervalul 21-24 martie acestea vor fi de 18...20 de grade Celsius, prezentand o abatere de 5...6

grade comparativ cu normele datei calendaristice.

Din 25 martie pana la sfarsitul lunii, o usoara racire va determina medii ale maximelor cuprinse intre 14 si 16 grade. Totodata, minimele nocturne se vor mentine relativ constante, la valori medii de 4...6 grade.

in prima parte a intervalului doar pe 17 si 19 martie, izolat, vor fi ploi slabe cantitativ, iar dupa 23 martie va ploua aproape zilnic, dar pe arii mai extinse intre 24 si 27 martie.

CRISANA

In prima jumatate a intervalului de prognoza regimul termic va fi cu aproximativ 5 grade mai ridicat decat cel normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 15...16 grade pana pe 20 martie si chiar de 18...19 grade intre 21 si 23 martie.

In a doua saptamana se vor inregistra valori termice diurne de 14...16 grade, apropiate de mediile multianuale ale perioadei.
Minimele nocturne se vor situa, pe tot parcursul perioadei de prognoza, intre 3 si 6 grade, caracterizand un regim termic normal pentru a doua jumatate a lunii martie.

Va ploua slab, pe arii restranse, in zilele de 17 si 19 martie, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va creste abia dupa 23 martie, insa acestea se vor semnala pe arii mai extinse pe 24 si 25 martie.

TRANSILVANIA

In prima saptamana de prognoza valorile termice diurne vor fi cu aproximativ 5 grade mai ridicate decat cele normale pentru
a doua jumatate a lunii martie, cu medii ale maximelor intre 13 si 15 grade pana pe 21 martie si intre 16 si 18 grade in intervalul 22- 24 martie.

In a doua saptamana, o usoara racire aduce regimul termic la normal, cu maxime de 12...13 grade pana la sfarsitul lunii. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, minimele nocturne vor avea doar variatii nesemnificative, situandu-se, in medie, intre 0 si 3 grade Celsius, cu cele mai scazute valori pe 19 si 21 martie, dar si intre 28 si 30 martie.


Vor cadea ploi slabe, izolat, pe 17 si 19 martie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va creste abia dupa 24 martie, iar pe 24 si 25 martie ploile pot fi moderate cantitativ.

MARAMURES

In prima jumatate a intervalului de prognoza vremea va fi calda, cu medii ale temperaturilor maxime de 12...14 grade pana pe 20 martie si de 16...18 grade intre 21 si 24 martie.


In a doua saptamana, valorile termice vor scadea usor si se vor situa din nou intre 12 si 14 grade, caracterizand insa un regim termic normal pentru ultima decada a lunii martie. Temperaturile nocturne nu vor avea variatii importante si se vor situa, in medie, intre 2...4 grade Celsius.

Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine relativ ridicata in cea mai mare parte a intervalului, iar pe 19, 24 si 25 martie acestea pot fi moderate cantitativ.

MOLDOVA

Regimul termic diurn va caracteriza, in prima saptamana, o vreme in incalzire, cu temperaturi de la 14...16 grade la inceputul intervalului spre 17...19 grade intre 22 si 24 martie, abaterea pozitiva fata de normele perioadei fiind de aproximativ 8 grade.

Din 25 martie o usoara racire a vremii va determina scaderea maximelor diurne spre 12...14 grade, comparabile cu mediile multianuale ale ultimei decade a lunii martie. Temperaturile nocturne se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade Celsius, pe tot parcursul perioadei de prognoza.

Probabilitatea pentru ploi, slabe cantitativ si pe arii restranse, va fi mai ridicata pe 19 martie, precum si in intervalul 24 – 27 martie.

DOBROGEA


In prima parte a intervalului de prognoza, valorile de temperatura vor fi usor mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, situandu-se, in medie, intre 12 si 15 grade, pana pe 25 martie.

Intre 26 si 30 martie nu se vor mai depasi medii ale maximelor diurne de 13 grade, vremea devenind normala termic pentru sfarsitul lunii martie. Temperaturile nocturne vor avea valori cuprinse intre 5 si 8 grade pe tot parcursul perioadei de prognoza.

In prima saptamana probabilitatea de ploaie va fi redusa. Dupa data de 24 martie va ploua slab, iar pe arii mai extinse abia spre 26- 27 martie.

MUNTENIA

Regimul termic diurn va caracteriza o vreme deosebit de calda in prima jumatate a intervalului de prognoza, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 16 si 21 de grade, cu pana la 10...12 grade mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei. intre 26 si 30 martie o usoara scadere a valorilor diurne va determina un regim termic normal, cu temperaturi medii de 14...16 grade.

In cursul noptilor se vor inregistra minime termice situate, in medie, intre 3 si 6 grade Celsius, atat in prima, cat si in a doua saptamana de prognoza.

Ploile, slabe cantitativ si pe arii restranse, isi vor face aparitia cel mai probabil dupa data de 25 martie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de calda in intervalul 17 – 24 martie, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime intre 16 si 21 de grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa intre 3 si 6 grade. Dupa 25 martie vor fi valori termice diurne de 14...15 grade, normale pentru ultima decada a acestei luni, iar temperaturile minime se vor mentine in jurul a 3...4 grade.

In prima saptamana doar cu totul izolat si trecator sunt posibile ploi slabe, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse creste dupa data de 24 martie, dar cu precadere in intervalul 24-27 martie.

LA MUNTE

Pe tot parcursul intervalului de prognoza valorile termice vor fi usor mai ridicate decat cele normale pentru a doua jumatate a lunii martie, dar vremea va fi calda cu precadere in intervalul 21...25 martie. Temperaturile maxime se vor situa intre 6 si 9 grade, in medie, iar cele minime vor avea valori medii cuprinse intre -2 si 1 grad, fara variatii semnificative.

Probabilitatea pentru precipitatii slabe, predominant ploi, va fi mai mare pe 17 si 19 martie, dar mai ales intre 24 si 27 martie, cand acestea se vor semnala la nivel local.

Sursa: Mediafax.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Rezultate Loto 6 din 49 joi, 25 martie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc Live Report uriaș la Joker!

Președintele CJ Sibiu se miră că oamenii se tem să meargă la doctor: 'Spitalul nu este abator, medicii nu sunt măcelari'

Kanal D îl distruge pe Jador! Decizia fulger pe care au luat-o producătorii

Vești importante pentru elevi! ASTĂZI începe simularea examenului de Bacalaureat 2021 cu proba la limba română. Ce reguli trebuie să respecte elevii de clasele XII-XIII

Ce pericole va aduce valul trei de pandemie? Cei mai vulnerabili vor fi copiii și tinerii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies