PROGNOZA METEO: Cat mai tine canicula? Vezi cum va fi vremea in minivacanta de Sf. Maria

Vineri, in sudul si in sud-estul tarii vremea va fi in continuare calduroasa, local caniculara, iar pe arii relativ extinse indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in cursul noptii, cand numai izolat se vor semnala fenomene specifice instabilitatii atmosferice.

In restul teritoriului valorile termice vor marca o scadere semnificativa, iar vremea va fi in general instabila. Astfel, mai ales in cursul zilei vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie indeosebi in Transilvania, Moldova si zona de munte.

Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si va cadea grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 24 de grade in Maramures pana la 36 de grade in sudul si estul Munteniei si in vestul Dobrogei, iar cele minime se vor situa intre 13 si 25 de grade.

LA BUCURESTI

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari noaptea, dar conditiile de ploaie de scurta durata vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 19...21 de grade.

LA MARE

Vremea va fi calduroasa. Cerul va fi  mai mult senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari izolate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 - 32 grade, iar cele minime intre 23 si 25 de grade. Local, disconfortul termic va fi accentuat.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 27 si 28 de grade.

LA MUNTE

Vremea va fi in general instabila si mai ales in cursul zilei vor fi innorari temporar accentuate, averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si va cadea grindina. Temperatura aerului va fi in scadere indeosebi in masivele vestice.

Sambata

LA MUNTE

Instabilitatea atmosferica se va mentine indeosebi in cursul zilei. Vor fi innorari temporar accentuate, local averse, fenomene electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului va continua sa scada usor.

LA MARE

Vremea va fi calduroasa si va deveni instabila in timpul noptii. Cerul se va innora treptat. Noaptea,  vor fi averse insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari temporare noaptea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 si 32 de grade, iar cele minime intre 22 si 23 de grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 27 si 28 de grade

Duminica

LA MUNTE

Vor mai fi manifestari specifice instabilitatii atmosferice indeosebi ziua, cu precadere in Carpatii Orientali si Meridionali. Innorarile vor fi temporar accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.

LA MARE

Vremea fi instabila si se va raci. Cerul va fi mai mult noros si vor fi averse insotite de descarcari electrice. Izolat, cantitatile de apa cumulate, vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 27 de grade, iar cele minime intre 18 si 21 de grade.

Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 25 si 26 de grade.

Sursa: Mediafax.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate