Prognoza meteo ANM pentru VINERI, 2 iulie 2021. Meteorologii anunta vreme instabila cu ploi torentiale si vijelii in aproape toata tara!

Author: Ana Filip
Actualizat: 27 iul 2022, 04:50
Prognoza meteo anuntata de ANM pentru 2 iulie 2021
Sursa: unsplash.com

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 2 iulie 2021. Meteorologii anunta vreme instabila si temperaturi mai scazute in aproape toata tara.

Dupa zilele cu temperaturi toride de 33-34 de grade Celsius inregistrate in majoritatea regiunilor din Romania, meteorologii anunta incepand de vineri, 2 iulie 2021 ca vremea va fi

instabila in aproape toata tara si se vor semnala ploi torentiale si chiar vijelii puternice. De asemenea temperaturile vor fi mai scazute si zonele sudice si estice, iar disconfortul termic se va diminua.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), vremea va prezenta instabilitate atmosferica in aproape toata tara incepand de vineri, 2 iulie 2021, cand se vor semnala pe arii extinse in jumatatea de nord-est a tarii si la munte, ploi torentiale si descarcari electrice si pe alocuri vor fi conditii de grindina si chiar vijelii puternice.

Temperaturile maxime la nivelul intregii tari, se vor situa in general intre 24 si 32 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori in parte de sud-vest a Olteniei.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Vantul va prezenta intensificari la munte si in zonele de vest, sud si est si temporar in restul regiunilor, asociate cu ploile torentiale.

In privinta temperaturilor minime, acestea se vor situa in jur de 10...11 grade Celsius, in depresiunile intramontane si intre 20 si 21 grade Celsius pe litoralul Marii Negre.

Vremea in Bucuresti

Dupa multe zile caniculare, in Bucuresti, vremea va deveni instabila incepand de vineri, cand disconfortul termic resimtit pana acum se va mai diminua. Cerul va fi predominant acoperit de nori si vor fi perioade cu ploi, descărcări electrice si intensificări ale vantului, mai ales in a doua parte a zilei.

Temperatura maxima se va situa intre 29…30 de grade Celsius, iar cea minima intre 16…18 grade Celsius.

Vremea in Constanta

Pe litoral, vremea instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si vor aparea conditii de ploi torentiale, descarcari electrice si chiar grindina, mai ales spre seara. Temperatura maxima va urca pana la 26 grade Celsius, iar cea minima va fi de 19 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de marți, 9 mai 2023. Vremea se va răci considerabil și va ploua mai ales în partea de sud și centru a țării

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru JOI, 1 iulie 2021. Canicula se mentine sudul si sud-estul tarii, dar repar si vijeliile puternice in multe regiuni!

Vremea in Brasov

In Brasov vremea va deveni instabila, mai ales in a doua parte a zilei de vineri, 2 iulie 2021, cand se vor manifesta averse cu caracter torential, descarcari electrice, grindina si chiar vijelii. Vantul va sufla cu putere la altitudini mari.
Temperatura maxima va fi de 22 grade Celsius, iar cea minima va fi de 12 grade Celsius.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru miercuri, 30 iunie 2021. Meteorologii anunta inca o zi caniculara in Romania. Iata zonele in care va persista disconfortul termic accentuat!