Prognoza meteo ANM pentru sambata, 31 octombrie. Vremea se raceste accentuat in aproape toata tara! Sunt anuntate lapovita si ninsori!

,

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a anunțat prognoza meteo pentru sambata, 31 octombrie. Iata unde vor persista ploile si unde se vor transforma in lapovita si chiar ninsoare!


In articol:

Toamna isi intra in drepturi! Dupa cateva zile cu vreme blanda si calda, cu temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal pentru data din calendar, meteorologii anunta o racire accentuata a vremii. Astfel se anunta un final de săptămână cu vreme închisă si rece in aproape toate zonele tarii si vor aparea ploi, lapovita si ninsoare, iar vantul va sufla cu putere.

Prognoza meteo ANM pentru principalele regiuni

Sâmbătă mai scad temperaturile, mai ales în jumătatea estică a țării. Ploile vin pe spații mari în centru, est, sud-est iar în dealurile Moldovei sunt posibile precipitații mixte. În celelalte zone, picură puțin iar vântul va sufla tare mai ales pe creste, iar la altitudini mari, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare.
Pe timpul zilei o sa ploua în masivele estice, iar spre seară ploile vor cuprinde toată zona montană.
In nordul Moldovei și în Bucovina vremea va fi neplăcută, plouă în mai multe reprize pe parcursul zilei și se pot strânge 10-15 l/mp. Temperaturile scad cu 5-6 grade față de ieri.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș astăzi zărim puțin soarele iar ploile apar mai spre seară și la noapte. După prânz, în Maramureș se vor înregistra cel mult 13 grade.
În ținuturile vestice, vor fi înnorări dar și perioade cu soare. La noapte plouă peste tot iar la amiază se ating 14 grade.
În Transilvania, norii sunt numeroși, o să plouă și aici. Vântul va prinde putere în Carpații Meridionali la altitudini mari, pe unde se vor depăși viteze de 90 km/h și tot la altitudini mari va cădea lapoviță și ninsoare.
În sud-vestul țării, găsim vreme mai bună însă acum dimineața mai sunt condiții de ceață. Pe parcursul zilei, se arată soarele și ploile apar doar pe suprafețe mici. Vântul va avea intensificări în sudul și vestul Olteniei cu viteze de 50...60 km/h iar maxima zilei de 17 grade se va atinge în această zonă.
În sudul țării, atmosfera va fi închisă și o să plouă cam peste tot. Se răcește și maximele nu mai trec de 14 grade.

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 octombrie. Vremea se raceste in aproape toata tara! Revin si ploile in unele regiuni!

Citeste si: Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 octombrie. Temperaturile se mentin peste mediile multianuale ale perioadei in cea mai mare parte a tarii, dar apar si ploi slabe in unele regiuni!

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 octombrie, ora 02:00 - 31 octombrie, ora 20:00
Zone afectate: zona Carpaților Meridionali și Orientali
Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă

Prognoza meteo, 31 octombrie 2020
Meteorologii au emis prognoza meteo pentru sambata, 30 octombrie 2020. A fost lansata o atentionare Cod Galben!

In intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.


Vremea in Bucuresti

Sâmbătă vremea devine rece pentru această dată, se ating 12 grade ziua și 4 grade noaptea.
In primele ore ale zilei mai sunt câteva ploi slabe, dar zărim și soarele mai târziu. Vântul va crește în intensitate și se vor atinge viteze de 35...45 Km/h.

Vremea la munte

La munte, se răcește tranșant, o să plouă, dar la peste 1.500 de metri altitudine vor fi precipitații sub forma de lapoviță și ninsoare. Vântul va prinde putere, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde la rafală se vor depăși viteze de 90 km/h.
Sâmbătă mai vin ceva ploi, în special în Carpații Orientali și în Meridionali, iar în zona înaltă se anunță din nou lapoviță și ninsoare. Vremea rămâne destul de rece și vântul continuă să sufle tare, mai ales la altitudini mari.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Prognoza meteo ANM pentru vineri, 30 octombrie. Vremea se raceste in aproape toata tara! Revin si ploile in unele regiuni!

Virusul Navalnîi și plăcile tectonice ale geopoliticii

Vedeta Kanal D care are trei copii cu trei femei diferite. Toată lumea îl credea familist convins. Nimeni nu a știut până acum

Vremea se schimbă radical! Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteo de vânt puternic și ninsoare

Prognoza meteo ANM pentru joi, 29 octombrie. Temperaturile se mentin peste mediile multianuale ale perioadei in cea mai mare parte a tarii, dar apar si ploi slabe in unele regiuni!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies