Prognoza meteo ANM marți, 23 august 2022. Cod galben și portocaliu de ploi abundente și vijelii. Harta județelor aflate sub avertizare meteo

Author: Bianca Hriscu
Actualizat: 22 aug 2022, 13:20

Prognoza meteo ANM pentru marți, 23 august 2022

Sursa: pexels

La început de săptămână, meteorologii vin cu vești proaste. Mare parte din județele țării se află sub avertizare meteo cod galben și portocaliu de ploi și vijelii. Iată până când sunt în vigoare avertizările și ce județe sunt vizate.

Prognoza meteo pentru ziua de marți, 23 august 2022, a fost actualizată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Vremea va fi în general instabilă, în mai multe județe fiind cod galben și portocaliu de ploi și vijelii.

Prognoza meteo ANM marți, 23 august 2022. Cum va fi vremea la nivelul întregii țări?

Ziua de marți aduce vreme închisă și ploioasă în aproape toată țara. Meteorologii au emis două avertizări meteo cod galben și portocaliu de ploi și vijelii, acestea fiind în vigoare până marți seară.

Conform informațiilor venite din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Oltenia, Transilvania, Maramureș, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crișana și Banat, dar și la munte, vremea va fi instabilă și vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată și ploi însemnate cantitativ. Astfel, ANM a emis un cod galben de vreme rea, acesta fiind valabil până pe 23 august 2022, ora 22:00.

În aceste zone, meteorologii anunță averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. Se pot strânge cantități de apă de până la 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp, potrivit meteoromania.ro.

Până marți seară, la ora 22:00, este în vigoare și o avertizare meteo cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ și vijelii. Este vizat nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sud-vestul Transilvaniei.

Aici vor fi averse torențiale și se pot strânge cantități de apă de 40...50 l/mp și pe arii restrânse de peste 60...70 l/mp.  

Vremea va fi instabilă în toată țara, cu excepția județelor Timiș, Arad, Botoșani și Iași.

Citeste si: Ce angajați trebuie să primească apă în perioada cu temperaturi ridicate. Ce spune legea

Vremea în București marți, 23 august 2022

Pentru marți, 23 august 2022, meteorologii anunță vreme schimbătoare în Capitală. În timpul zilei pot să apară câteva averse, cerul fiind mai mult înnorat. Ploi sunt anunțate și în timpul nopții de marți spre miercuri, atunci când pot să apară și descărcări electrice. Temperatura maximă din timpul zilei se va situa în jurul valorii de 31 de grade, în timp ce minima va fi de 20 de grade.

Curs valutar BNR miercuri, 18 ianuarie 2023. Dolarul scade, iar moneda europeană crește. Cu cât se vând și se cumpără la bănci

Vremea în Brașov marți, 23 august 2022

Vremea va fi instabilă și la Brașov în cursul zilei de marți, astfel că sunt anunțate ploi și intensificări ale vântului. Se va face mai cald comparativ cu ziua precedentă, meteorologii anunțând o maximă de 27 de grade. Noaptea vor fi șanse slabe de precipitații, însă cerul va rămâne acoperit de nori, iar minima va fi de 15 grade.

Vremea în Constanța marți, 23 august 2022

La Constanța, meteorologii anunță o zi de marți cu nori și soare, dar și o temperatură maximă de 29 de grade. Pot să mai apară ploi în timpul zilei, iar noaptea, cerul va fi mai mult noros și este anunțată o minimă de 23 de grade.

Citeste si: Epuizarea termică. Ce este, când apare și cum să te protejezi de „răul de căldură”

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies