Avertisment de caniculă pentru anul 2050, valabil încă din această săptămână! Un val de „căldură roșie” ar urma să lovească Europa

Author: Lavinia Medrea

Acum doi ani, un grup de meteorologi din Marea Britanie a realizat o prognoză meteo ipotetică pentru anul 2050, care ar deveni valabilă începând cu săptămâna aceasta.

În ultima perioadă, Europa a fost lovită de un val de căldură toridă.

Meteorologii de la Institutul Național de Meteorologie al Marii Britanii au făcut un „scenariu climatic” și au emis o prognoză meteo pe termen foarte lung, respectiv pe o perioadă de treizeci de ani, relatează Digi24.

Un val de „căldură roșie” ar putea lovi Europa săptămâna aceasta

Pe baza modelelor matematice, specialiștii au încercat să aproximeze cum va fi vremea în Regatul Unit pe data de 23 iulie 2050.

Temperaturile actuale, totuși, au schimbat aproximările, prognoza meteo pentru 23 iulie 2050 devenind, de fapt, probabilă pentru 19 iulie 2022.

Simon Lee, cercetător la Columbia University din New York, a sesizat că există multe asemănări între prognozele meteo emise pentru anul 2050 și cea de săptămâna viitoare, din Marea Britanie.

Citeste si: Prognoza meteo ANM luni, 18 iulie 2022. Temperaturi de până la 31 de grade în toată țara

„Prognoza pentru marți (19 iulie) este șocant de asemănătoare și valabilă pentru regiuni întregi din această țară”, a transmis Simon Lee, pe Twitter.

În Marea Britanie, temperaturile ar putea atinge, săptămâna aceasta, chiar și 40 de grade Celsius, reprezentând un record de căldură din istoria măsurătorilor meteorologice. Cea mai ridicată temperatură înregistrată până la acest moment în Marea Britanie a fost de 38,7 grade Celsius, în 2019, în grădina botanică din Cambridge, relatează Digi24.

Prima dată când Marea Britanie are „cod roșu de caniculă”

Prognoza meteo ANM luni, 25 iulie 2022. Caniculă în țară! Cu ce ne vom confrunta

Institutul de Meteorologie britanic Met Office a emis prima alertă „roşie” pentru căldură extremă, făcând atenționări asupra unui „risc la adresa vieţii”. Așadar, în sudul Angliei, temperaturile ar putea trece, astăzi sau mâine, de 40 de grade Celsius, lucru care ar însemna că va fi prima dată când Marea Britanie ar avea parte de un „cod roșu de caniculă”.

Citeste si: Prognoza meteo ANM marți, 19 iulie 2022: Vremea redevine caldă! Cu ce temperaturi ne vom confrunta

Canicula din Marea Britanie vine după ce oricum vestul Europei s-a confruntat de câteva zile bune cu o căldură toridă. În Franța, 10.000 de hectare de pădure au luat foc în urma incendiilor, iar în Spania 1.000 de persoane au decedat în ultimele două luni din cauza caniculei.

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies