Prognoză meteo ANM duminică, 5 februarie 2023. Ninsorile și temperaturile scăzute vor pune stăpânire pe România

Autor: Bianca Vidoi
Actualizat: 04 feb 2023, 17:11

Ninsorile și temperaturile scăzute vor pune stăpânire pe România

Sursa: Unsplash

În primul weekend al lunii februarie vremea va fi neașteptat de rece, cu ninsori și temperaturi mai scăzute decât cele cu care ne-am obișnuit.

Prognoza meteo ANM pentru ziua de duminică, 5 februarie 2023, anunță temperaturi scăzute ce vor fi urmate de ploi, lapoviță și ninsoare.

Citește și: Calendar Ortodox 5 februarie 2023: Sfânta ocrotitoare a femeilor bolnave, sărbătoare duminică! Rugăciune de vindecare a bolilor nemiloase

Prognoza meteo ANM duminică, 5 februarie 2023. Cum va fi vremea la

nivelul întregii țări?

Valorile termice pentru această zi a anului vor fi mai scăzute decât cele obișnuire acestei perioade a anului, în zonele de centru, nord-est și cele montane vor fi înregistrate și semnificative cantități de precipitații.

Temperaturile vor atinge valori negative pe parcursul nopții, în toată țara. Meteorologii au emis o atenționare cod galben de ninsori și viscol în 26 de județe din țară.

Codul galben se va încheia duminică, la ora 18:00. Vântul se va resimți în toate zonele din România, acesta ajungând să aibă o viteză de 50… 70 km/h, iar în zonele montane în care altitudinea este de peste 1.800 de metri, acesta va atinge 80… 90 km/h.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Valorile temperaturii vor fi negative, temperaturile maxime fiind de -2 grade, iar cele minime ajungând la -6 grade, însă începând de luni acestea vor putea să scadă și mai mult.

Citește și: S-a emis o atenționare cod galben de viscol și ninsori în mai multe zone ale țării. Au avut loc primele incidente cauzate de zăpadă

Vremea în București duminică, 5 februarie 2023

În București cerul va fi înnorat, însoțit de ploi slabe și posibile ninsori. Vântul va sufla și acesta slab, în perioada serii se va intensifica ajungând la viteze de 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 grad, iar cea minimă va ajunge la 0, -2 grade.

Vremea în Brașov duminică, 5 februarie 2023

În Brașov este emis o avertizare de cod portocaliu de vânt ce se va termina duminică la ora 20:00, dar și de cod galben de ninsoare și gheață, până mâine la ora 18:00.

Temperatura maximă ce se va resimți în Brașov va fi de -4 grade, iar temperaturile de pe parcursul nopții vor atinge -10 grade.

Vremea în Constanța duminică, 5 februarie 2023

Nici la malul mării temperaturile nu vor fi foarte prietenoase, valorile maxime ce se vor resimți fiind de -1 grade, iar cele minime vor scădea până la -4 grade. Un cod portocaliu de vânt este emis de meteorologi, între orele 02:00-20:00, dar și unul galben de ninsoare, până la ora 20:00.

Citește și: Horoscop zilnic luni, 6 februarie 2023. Un nou început pentru nativii acestei zodii

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!