Prognoza meteo 2 decembrie 2019: este prapad! Iarna paralizeaza Romania

Alertă meteo declanșată de către specialiști. Este un avertisment de ultimă oră al meteorologilor. Va fi prăpăd în toată România.


In articol:

Din această dimineață vine iarna cu adevărat în țara noastră. Zone întregi vor fi afectate de precipitații puternice.

Vor fi probleme mari în această dimineață. Meteorologii anunță că de la ora 7.00 vremea va fi rece, apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar se va semnala și polei și vânt puternic. Conform unei informări meteo, începând de la ora 7.00 până marți la ora 10.00 apar ninsorile la munte, în nord și în centru, dar și depunerile de polei, intensificările vântului și vremea rece.

Zonele afectate de ninsoare

Aria precipitațiilor va cuprinde regiunile din vestul, nordul și centrul țării. În Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Moldovei treptat vor predomina ninsorile și local, mai ales după orele amiezii, se va depune strat de zăpadă. În Banat, în sudul Crișanei și în centrul și sudul Moldovei la început va ploua, apoi se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de luni spre marți (2/3 decembrie) și în dimineața zilei de marți, precipitații slabe sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare se vor semnala și în regiunile sudice. Local vor fi depuneri de polei.

La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, mai consistent în Carpații Occidentali și în nordul Orientalilor. Vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări trecătoare ale vântului vor fi pe spații mai mici și în celelalte zone, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În prima parte a săptămânii, vremea se va menține rece mai ales dimineața și noaptea, cu precădere în jumătatea de nord a teritoriului.

sursa: capital.ro

Citeste si: Val de aer polar peste Romania: vin ninsorile! Meteorologii au facut anuntul: cand incepe iarna

Citeste si: Prognoza meteo luni si marti. Meteorologii ne avertizează: lapovita si ninsoare la altitudini mari

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate