Prognoza meteo 16 - 19 octombrie: fenomene periculoase, frig si bruma in majoritatea teritoriilor

Author: L.S.
Actualizat: 22 nov 2020, 08:45

ANM a emis prognoza meteo pentru 16 - 19 octombrie. Vestile nu sunt prea bune! Soferii trebuie sa fie pregatiti

Prognoza meteo 16- 19 octombrie

Astăzi avem parte de fenomene periculoase în aproape toată țara. Anunț de ultimă oră a meteorologilor. Nici următoarele trei zile nu vor fi lipsite de probleme în toate regiunile.

Prognoza meteo. Probleme mari în aproape toată țara astăzi. Șoferii vor întâmpina dificultăți. Avem paarte de ceață și atmosfera mohorâtă dimineața în sudul și estul țării, unde e posibil să burnițeze.


Mai târziu, vom avea parte de soare, iar temperaturile ajung la valori potrivite momentului. În rest, rămânem cu vremea neobișnuit de caldă. Cerul va fi senin, iar Banat se vor atinge 28 de grade.

În Dobrogea și Bărăgan se anunță ceață care poate fi mai persistentă în primele ore ale zilei și poate fi asociată cu burniță, însă peste zi se anunță vreme frumoasă și temperaturi de până la 22 de grade Celsius.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei așteptăm ceață dimineața, dar pe parcursul zilei apare soarele și va fi plăcut. Temperaturile ajung la 21 de grade, valori apropiate de normal.
În nordul Moldovei și în Bucovina, atmosfera va fi însorită și se încălzește ușor. Termometrele vor indica și aici 21 de grade.

Cresc temperaturile și în nordul Transilvaniei și prin Maramureș. Soarele apare peste tot și la amiază vor fi 26 de grade Celsius, valori neobișnuit de mari pentru data din calendar.

În ținuturile vestice, miercuri avem o zi frumoasă cu mult soare. După prânz se vor înregistra chiar și 28 de grade, temperaturi mai potrivite pentru o lună de vară.

În ținuturile centrale, dimineața este frig mai ales în depresiuni, pe unde se semnalează ceață și brumă. Mai târziu, soarele apare peste tot și se va încălzi. După prânz se vor atinge 24 de grade Celsius în vestul provinciei.

În sud-vestul țării, urmează încă o zi cu atmosferă plăcută, însă dimineața e posibil să fie puțină ceață. La amiază se vor înregistra în jur de 25 de grade. În regiunile sudice, așteptăm mult soare și vreme bună. Și aici s-ar putea să fie ceață în primele ore ale zilei, iar temperaturile se apropie de normalul perioadei.

În București, dimineața e posibil să fie ceață, însă după prânz revine vremea frumoasă.

Se face însă puțin mai răcoare decât ieri: maxima se oprește la 21 de grade.

La munte, ziua de miercuri ne aduce timp frumos, cer senin și temperaturi ridicate. Doar pe văi și în depresiuni, ceața poate să dureze câteva ore la începutul zilei.

Citeste si: Anuntul meteorologilor: cand vine iarna in Romania! Cand cade prima ninsoare si cat de frig va fi

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citeste si: Alerta meteo: vin ninsorile! Vreme rece in toata tara, ploi, lapovita si ninsoare

Citeste si: Meteo octombrie. Meteorologii anunță că vara revine: Temperaturi extreme în România

Prognoza meteo 16- 19 octombrie

Joi, în est și sud-est mai apar ceva nori, iar dimineața revine ceața și s-ar putea să burnițeze. În rest, ne așteaptă încă o zi însorită, cu temperaturi mult mai ridicate decât în mod obișnuit.

Vineri se mențin condițiile de ceață și burniță în Moldova, Bărăgan și Dobrogea. În celelalte regiuni avem tot vreme frumoasă, puțini nori și până la 26 de grade în termometre.

Sâmbătă, aproape nicio schimbare. Negura apare din nou în ținuturile estice și prin sud-est. În rest găsim soare, atmosferă plăcută și temperaturi ridicate pentru luna octombrie.

În București, la fel va fi și joi. Ceață și multă umezeală la începutul zilei, soare și vreme bună mai târziu. Vineri se mai încălzește puțin, dar condițiile meteo sunt neschimbate. Dimineața reapare ceața, iar amiaza ne aduce atmosferă plăcută și 23 de grade în termometre. Și ziua de sâmbătă începe cu ceață și înnorări persistente, apoi se arată soarele, dar temperatura scade din nou și vom avea în jur de 21 de grade.

sursa: capital

Citeste si: A nins în România! În ce zone s-a așternut zăpada după ce vremea s-a răcit extrem de tare. Imagini incredibile!

Citeste si: Prognoza meteo pe 2 săptămâni. Cand se raceste si cat timp va mai fi cald