Prințul Charles a făcut o vizită oficială în România și a vizitat refugiații de la Romexpo

Author: Andreea Buinoschi

Prințul Charles a făcut o vizită oficială în România și a vizitat refugiații de la Romexpo

Sursa: Facebook: The Royal Family

Prințul Charles a venit în România și, după vizita de la Palatul Cotroceni, a mers și la refugiații din Ucraina, aflați la Romexpo. Acesta a vrut să vadă modul în care România a venit în ajutorul celor care au fugit de război și a spus că este plăcut surprins de modul în care țara noastră a acționat.

Moștenitorul coroanei Marii Britanii, Prințul Charles, a revenit în România, în cadrul unei vizite oficiale. Acesta a stat de vorbă ieri, 25 mai, cu președintele României, Klaus Iohannis, după care a mers la Romexpo, acolo unde refugiații din Ucraina sunt cazați.

Prințul Charles a stat de vorbă cu mai mulți refugiați din Ucraina, întrucât a vrut să afle cum se simt la noi în țară.

Printre cei cu care fiul Reginei Elisabeta a II-a a vorbit se numără și Diana Ptitsiana, o locuitoare din Nikolaev, care a fugit din calea bombelor.

Citeste si: Membrii Familiei Regale Britanice care au trecut prin COVID-19. Regina Elisabeta a fost diagnosticată recent

Ce au spus refugiații despre întâlnirea cu Prințul Charles

Offf, da...

Eu l-am văzut numai pe televizor, dar aici l-am văzut pe dânsul în ochi, nu puteam să, cum... cum asta, cum asta? Baieţelul meu a dat mâna cu dânsul, primul zice
«noroc», dar Prințul a zis «O, ce băiet frumos»”, a spus aceasta despre convorbirea cu Prințul Charles, conform Stirileprotv.ro.

Mai mult decât atât, Prințul Charles a venit însoțit de Majestatea

Sa Margareta, cea care este Custodele Coroanei regale a României. Acesta i-a salutat personal pe toți cei prezenți în respectivul centru, de la angajați, la voluntari.

Citește și: Ce s-a întâmplat când mama Elodiei a încercat să ia legătura cu nepotul ei: „L-a influențat negativ pe copil”

Majestatea Sa s-a arătat impresionat de o listă pe care erau trecute persoanele care au căutat ajutor în țara noastră.

Până în prezent, 38.000 de oameni și-au găsit sprijinul aici.

Citeste si: Prințul Charles, infectat din nou cu coronavirus. A fost testat pozitiv cu COVID-19 pentru a doua oară. Cum se simte în prezent

Ucrainenii continuă să vină în România, pe măsură ce zilele de invazie cresc

Vorbim despre un număr mediu de aproximativ 1.000 de persoane în fiecare zi, un număr mediu, dintre care aproximativ jumătate sunt copii”, a spus Cosmina Simiean, directorul Diecției Generale de Asistență Socială București.

Primul discurs al Reginei Consoartă Camilla, de la moartea Reginei Elisabeta a II-a: „Nu-mi pot aminti pe altcineva”

Au fost trei luni intense, teribile în multe feluri. Oamenii continuă să sosească în România traumatizați. Și-au lăsat în urmă lucruri pe care n-ar fi trebuit să le părăsească, acești copii au văzut lucruri groaznice pe care n-ar fi trebuit să le vadă, au fost 12 săptămâni de suferință cruntă și pierderi de vieți omenești. Misiunea noastră este să sprijinim autoritățile române și poporul român care au răspuns masiv în această urgență”, a declarat și Pablo Zapata, reprezentantul Agenției ONU pentru refugiații ucraineni.

Foarte cordial și natural, adică pur și simplu a întins mâna, ne-am salutat și, apoi, a fost interesat să vadă cum ne desfășurăm activitatea. A fost uimit de numărul destul de mare de cetățeni ucraineni care ne-a vizitat , a mărturisit Andrea Marin, una dintre angajatele DGASMB.

Ieri, 25 mai, Prințul Charles a stat de vorbă și cu Nicolae Ciucă în cadrul unei întâlniri de la Guvern.

 


Șansa celor cinci copilași de a învăța în școala cât o cămăruță este învățătoarea Maria Ștefănuț, care urcă dealul în fiecare zi, indiferent de vreme.