Primele declarații oferite de Miodrag Belodedici după ce a rămas fără permis de conducere! Fostul mare fotbalist a fost oprit de Poliție chiar după meciul Generației de Aur

Autor: Andrei Costanda

Miodrag Belodedici a fost oprit de un echipaj de poliție după ce a plecat de la restaurantul unde sărbătorea victoria din meciul de retragere.

Sursa: Instagram / Generația de Aur

După o victorie entuziasmantă împotriva echipei „World Stars”, Miodrag Belodedici, fost membru al "Generației de Aur", a fost oprit de un echipaj al poliției rutiere și s-a ales cu suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile.

Victoria împotriva echipei „World Stars” a fost un prilej de mare sărbătoare pentru cei prezenți pe stadion, cât și pentru legendarii fotbaliști ai ”Generației de Aur”. Cu toate acestea, pentru Miodrag Belodedici, bucuria s-a transformat rapid într-un eveniment nefericit, imediat după meci, fostul internațional român a fost oprit de un echipaj de poliție, care i-a efectuat un etilotest, rezultând în suspendarea permisului său de conducere.

Miodrag Belodedici: „Le-am spus că nu sunt beat, că pot sta și într-un picior”

Conform declarațiilor sale, Belodedici a explicat că a fost oprit după ce a părăsit un restaurant, unde sărbătorise.

„M-au oprit când am ieșit de la restaurant, de la petrecere. Am plecat pe la 3 și ceva. Au venit după mine și m-au oprit. Au stat acolo și au așteptat la pândă. M-au urmărit cu mașina Poliției, cu girofar, cam 100 de metri din spate”, a declarat el.

Fostul internațional a recunoscut că a consumat două șprițuri cu prietenii înainte de a fi oprit de poliție.

„Am băut două șprițuri cu băieții. După ce am fost oprit de Poliție, m-au pus să suflu și am ieșit cu alcoolemie 0,08. Îți dai seama ce beat eram eu? Sigur, e contravenție… Am fost dus la Poliție, m-au ținut două ore acolo, mi-au scos sânge… Le-am spus că nu sunt beat, că pot sta și într-un picior.

Și mi-au luat carnetul pentru 90 de zile”, a adăugat Belodedici.

Brigada Rutieră a transmis că șoferul a cerut recoltarea de mostre biologice, fiind condus la sediul INML. Conform news.ro, Belodedici a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 1.485 de lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 90 de zile. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, ceea ce a dus la această sancțiune.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citește și: Disparitățile în Educație: Accesul și Calitatea Învățământului în Mediul Urban și Rural din România

Citește și: A murit Dana Rotariu, soția fostului mare fotbalist Iosif Rotariu: „Din păcate, viața este crudă” Dana suferea de cancer

Informația a ajuns și în presa din Serbia

Publicației sârbă Hot Sport a comentat evenimentul în care a fost implicat „Căprioara”, așa cum era supranumit.

„A câștigat titlul de campion european în 1991, iar acum va trebui să meargă la poliție! Belodedici s-a urcat la volan după petrecerea de ziua de naștere, iar la scurt timp a

fost oprit de poliție și i-a verificat alcoolul din sânge. Potrivit rapoartelor din România, polițiștii l-au urmărit pe Belodedici prin rotație, iar în urma testului etilotest i-a fost retras permisul de conducere pentru 90 de zile”, scrie Hot Sport.

Incidentul, deși nefericit, aduce aminte de cariera remarcabilă a lui Miodrag Belodedici și contribuția sa imensă la fotbalul european. Cu toate acestea, lecția clară este că regulile rutiere trebuie respectate indiferent de statutul social sau profesional.