Prețuri cazare în Insula Thassos 2024: Cât costa zece zile de cazare în cea mai căutată insulă din Grecia comparativ cu anul precedent

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 16 apr 2024, 11:29
Insula Thassos   Foto(4)

Prețuri cazare în Insula Thassos 2024

Sursa: pixabay.com

Comparativ cu anul precedent, prețul pentru zece zile de cazare în Insula Thassos a crescut. Cât îi costa pe români cazarea în perioada iulie - august 2024?

Grecia a introdus din acest an taxa de reziliență climatică, majorată în comparație cu taxa de ședere, ceea ce înseamnă că turiștii ar urma să plătească o sumă suplimentară în momentul în care se vor caza, în funcție de hotelul pe care îl vor alege. Iată cât vor costa zece zile de cazare în perioada iulie – august 2024, comparativ cu anul 2023.

Prețuri mai mari la cazare în 2024 pe Insula Thassos

Din cauza taxei de reziliență climatică cazarea în Insula Thassos va costa mai mult comparativ cu anul precedent. Creșterea taxelor variază de la 1 euro la 4 euro pentru o noapte de cazare. Această taxă va fi una sezonieră și urmează să fie aplicată începând din luna martie până la începutul lunii octombrie.

Astfel că, turiștii care aleg să își petreacă timpul în apartamente sau hoteluri de două stele vor trebui să plătească în plus un euro și cinzeci de cenți pe noapte, iar cei care se vor caza la hotelurile de trei stele vor

plăti trei euro. Turiștii care aleg să se cazeze la hoteluri de patru stele vor plăti șapte euro, în timp cei care aleg hotelurile de lux vor plăti în plus zece euro pe noapte.

De menționat este faptul că aceste taxe nu vor fi incluse în ofertele agențiilor de turism ci trebuie plătite local, în moneda euro. Astfel, cazarea din Insula Thassos este mai scumpă comparativ cu anul precedent când nu exista această taxă de reziliență climatică, unde turiștii puteau să plătească între 30 și 50 de euro pe noapte, pentru doi adulți.

Citește și: Topul celor mai frumoase locuri de pe insula Thassos: Ce puteți vizita dacă ajungeți în această vară aici

Cât costă zece zile de cazare în perioada iulie- august 2024, în Thassos

Pentru cei care aleg să își petreacă vacanța în Thassos în luna iulie 2024, prețurile la cazare încep de la 2.182

de lei, potrivit booking.com.

Prețul este afișat este pentru o cameră dublă, pentru doi adulți, iar proprietatea se află în satul Koinira, la aproximativ 200 de metri de plajă. Camerele sunt decorate simplu și au vedere către Marea Egee. Fiecare cameră este dotată cu un frigider, baie privată cu duș și articole de toaletă gratuite. În apropiere de cazare, oaspeții sunt întâmpinați de taverne și minimarketuri.

De menționat că orașul Limenas se află la 20 de km de locație, iar portul Omos la 34 de km.

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de Paștele ortodox 2024: Ce oferă hotelierii și care sunt cele mai căutate stațiuni

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pentru cei care preferă cazările de lux, prețurile pornesc de la 13.475 de lei, pentru doi adulți, pentru o perioadă de zece zile. Hotelul este situat pe plajă, înconjurat de vegetație. Hotelul are o piscină, un bar la piscină şi unități de cazare spațioase, cu vedere la Marea Traciei. Camerele au aer condiționat, TV cu ecran plat și canale prin satelit, minibar și seif. Baia privată include articole de toaletă gratuite şi uscător de păr. Toate unitățile de cazare au deschidere către un balcon.

În schimb, în luna august prețurile cresc, astfel că cea mai ieftină cazare pornește de la 3.045 de lei pentru un hotel de trei stele. Unele unități includ un balcon și/sau un patio cu vedere la mare sau la munte. La locație oaspeții au parte de WiFi gratuit în toată proprietatea și parcare privată.

Cei care își permit și vor să aibă parte de o vacanță mai luxoasă vor scoate din buzunare, pentru zece zile de cazare, pentru doi adulți, nu mai puțin de 13.251 de lei.

Astfel, Insula Thassos, din Grecia, oferă vacanțe de vis pentru aproape toate buzunarele, iar aici turiștii vor avea parte de cazări pe măsură, dar și de priveliști unice.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!