Prețul benzinei și cel al motorinei explodează! Cu cât s-au scumpit luni litrul de benzină și litrul de motorină

Author: Andrei Ionescu

Benzina și motorina s-au scumpit iar luni, cu cel puțin 7 bani fiecare

Sursa: pexels.com

Litrul de benzină și cel de motorină s-au scumpit serios luni dimineață. Iată cu cât se comercializează benzina și motorina la principalele benzinării.

Litrul de benzină și cel de motorină

se vindeau, luni dimineață, cu 7 bani mai mult decât vineri, 3 iunie 2022.

Prețuri mai mari se înregistrau luni și la benzina și motorina superioară.

Preț benzină și motorină luni, 6 iunie 2022

În Capitală, luni dimineață, cel mai ieftin litru de benzină standard se vindea cu 8.30 lei, cu 7 bani mai mult ca vinerea trecută. O singură benzinărie Petrom, de pe Str.

Dr. Herescu Petre, nr. 2A, Sector 5 vindea benzina standard cu acest preț. Alte 3 benzinării Lukoil din Capitală vindeau benzina standard cu 8.30 lei litrul: str. Coralilor, sector 1, str. Șoseaua Chitila, nr. 1, sector 1, str. Poligrafiei, nr. 79, sector 1, potrivit peco-online.ro

Cel mai scump litru de benzină standard costa 8.45 lei/litru, la câteva stații OMV din București.

Benzina superioară costa cel puțin 8.43

lei/litru, la două benzinării Lukoil. Cel mai scump litru de benzină superioară costa 9.10 lei, la o benzinărie OMV, de pe Șos. Colentina 446, Sect.2, 021197.

Litrul de motorină standard se vindea cu cel puțin 8.90 lei/litru, la câteva stații Lukoil din Capitală. Vineri, cel mai ieftin litru de motorină standard costa 8.83 lei, deci și acest carburant înregistrează o creștere de 7 bani pe litru.

Litrul de motorină superioară costa luni cel puțin 9.26 lei. Cel mai scump litru de motorină superioară costa luni 9.53 lei, acest preț înregistrându-se la benzinăria OMV de pe Șos. Colentina 446, Sect.2, 021197.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Citeste si: Ce se întâmplă cu prețul benzinei și motorinei joi, 2 iunie 2022. Șoferii care au alimentat în această dimineață au avut parte de o surpriză

Dan Negru: „Un plin de 50 L costă 353 lei. Un zbor până-n Dubai e mai ieftin”

Dan Negru scria la începutul lunii martie 2022 că un zbor până în Dubai  a ajuns mai ieftin decât un plin de carburant.

„Un plin de 50 L costă 353 lei.    Un zbor până-n Dubai/AbuDhabi, de Paște, e mai ieftin: 219 lei. Comparație de tipul bate șaua să priceapă iapa. Pricepe?”, a fost mesajul transmis de Dan Negru pe Instagram.

Prețul benzinei și cel al motorinei au continuat să crească de atunci. 

Motorina s-a scumpit cu circa 60% în ultimul an în România, benzina cu circa 40%. 

Parlamentul a adoptat Legea offshore. Ministrul Energiei, Virgil Popescu:

GPL-ul s-a scumpit cu circa 85%, dar litrul de GPL e acum de două ori mai ieftin decât cel de benzină (4.1 lei față de 8.3 lei/litru).

Citeste si: Prețul carburanților, în continuă creștere. Cât a ajuns să coste un litru de benzină sau motorină vineri, 3 iunie 2022