Preşedintele a promulgat legea privind decontarea pe viaţă a tratamentului victimelor Colectiv

,
Colectiv
Preşedintele a promulgat legea privind decontarea pe viaţă a tratamentului victimelor Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, 30 octombrie, legea prin care cheltuielile aferente tuturor tratamentelor pentru victimele implicate în tragedia de la clubul Colectiv, vor fi plătite de stat, pe toată durata vieții acestora.


In articol:

Pe 30 octombrie 2015, o tragedie a îndoliat ă țară întreagă. La un concert de rock a izbucnit un incendiu, care a ucis zeci de tineri și a mutilat pe viață alte câteva zeci. Ulterior, după ce răniții au ajuns în spitale, au murit alte câteva zeci dintre ei, din cauza infecțiilor cu bacteriile nosocomiale, dar și din cauza lipsei de echipamente medicale.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea art. 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 56/2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București (PL-x 11/05.02.2020)”, transmite Administrația Prezidențială.

Citeste si: Filmul evenimentelor de la Colectiv. Ce s-a întâmplat, de fapt, acum 5 ani

KLAUS IOHANNIS
KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA!

KLAUS IOHANNIS A PROMULGAT LEGEA!

În contextul aniversării tragediei de acum 5 ani de la Clubul Colectiv,  Klaus Iohannis a depus în data de 30 octombrie o coroană de flori în memoria victimelor incendiului. Președintele a subliniat importanța responsabilității.

„Cu siguranţă că lucrurile s-au schimbat şi am învăţat ceva, cel puţin politicienii mai responsabili au învăţat ceva de aici. Vineri se împlinesc cinci ani de la tragedia de la Colectiv şi exact vineri, când se împlinesc cinci ani, voi promulga legea care permite extinderea perioadei pentru cei care au avut de suferit”, a transmis Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a adoptat pe 14 octombrie, un proiect potrivit căruia cheltuielile aferente oricăror tratamente, în ţară sau străinătate, ale persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma incendiului de la Clubul Colectiv vor fi plătite din bugetul Ministerului Sănătăţii pe toată durata vieţii acestora.

64 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la Clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album.

Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid.

Citeste si: 5 ani de la Colectiv. Cum a ajuns să arate clubul unde și-au pierdut viața 65 de tineri? FOTO

„Se aprobă plata din bugetul Ministerului Sănătăţii a cheltuielilor aferente oricăror tratamente medicale necesare, efectuate în ţară şi în străinătate, pentru persoanele a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul Bucureşti, denumite în continuare victime.

Victimele beneficiază de tratamentele medicale prevăzute la alin. (1), pe durata vieţii, dacă acestea sunt în legătură directă de cauzalitate cu evenimentul din 30 octombrie 2015 şi indiferent dacă sunt realizate în ţară sau în străinătate, în unităţi sanitare din sistemul de stat şi în cele din sistemul privat, precum şi la medici şi terapeuţi independenţi, în regim ambulatoriu, cu internare şi în orice altă formă necesară desfăşurării optime a tratamentelor medicale”, prevede legea.

Colectiv
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea prin care cheltuielile aferente tuturor tratamentelor pentru victimele tragediei vor fi plătite de stat, pe toată durata vieții acestora.

 

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Dupa moartea de la Colectiv, s-a ivit o noua viata. Reportaj emotionant in aceasta seara, de la ora 20.00, la “Asta-i Romania!”

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

BREAKING NEWS Dosarul Colectiv a ajuns la final. Procurorii cer 15 ani de închisoare pentru Piedone!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies