Premii în bani în valoare de 1000 de lei pentru elevii din România. Guvernul acordă noi beneficii participanților la olimpiadele naționale

Author: Sara Andreescu
Actualizat: 27 mai 2022, 13:45

Bani pentru participanții la olimpiade naționale

Sursa: dreamstime.com

Vești bune pentru elevii români care participă la olimpiadele naționale. Guvernul a aprobat noi beneficii, printre care și majorarea sumelor de bani pentru participanții la olimpiadele naționale.

Elevii români participanți la olimpiadele naționale vor primi sume în valoare de până la 1000 de lei și noi beneficii, potrivit unei decizii aprobate joi de Guvern. 

Guvernul a aprobat joi, printr-o ordonanță de urgență, majorarea sumelor de bani și introducerea unor noi beneficii pentru elevii care participă la olimpiadele naționale. 

Citeste si: Vești bune pentru elevi! Alocațiile zilnice ale participanților la olimpiadele naționale vor fi dublate. Premierul Nicolae Ciucă a făcut anunțul 

Bani pentru participanții la olimpiadele naționale 

Sume de bani majorate și noi beneficii pentru participanții la olimpiadele naționale, este măsura aprobată joi de Guvern printr-o ordonanță de urgență, și anunțată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

"Aveam un sistem ridicol de recunoaştere a performanţei la nivel naţional. La nivel internaţional şi nivel regional lucrurile sunt în regulă, dar premii naţionale care să pornească de la 65 de lei şi să se oprească la 150 de lei pentru un elev care a fost primul în ţară la o anumită olimpiadă au considerate ridicole de către Guvern.(...)

Pe cale de consecinţă, premiul I va fi 1000 de lei, premiul II- 700 de lei, premiul III- 500 de lei şi menţiunea- 300 de lei", a declarat Sorin Cîmpeanu, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, potrivit agerpres.ro. 

Citeste si: Ministerul Afacerilor Interne angajează 8000 de persoane. Guvernul a decis suplimentarea de posturi

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”

Beneficii noi pentru participanții la olimpiade naționale 

Majorarea sumelor de bani nu este singura măsură adoptată joi de Guvern pentru participanții la olimpiadele naționale. 

Pe lângă premiile în bani care vor ajunge până la 1000 de lei pentru participanții care ocupă locul I, Guvernul a mai aprobat, prin hotărâre de urgență, și noi beneficii pentru participanții la olimpiadele naționale. 

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat și alte beneficii de care se vor bucura participanții la olimpiadele naționale. Potrivit ministrului, a fost dublată şi alocaţia zilnică pentru cazare şi masă pentru fiecare participant la olimpiade naţionale.

De asemenea, Executivul a aprobat şi recunoaşterea performanţei obţinută la olimpiade internaţionale de elevii din şcolile private. 

Se dau bani pentru romani! Cine poate sa beneficieze de maririle substantiale

"În medie sunt 20.000 de participanţi, elevi şi profesori. Dublarea de la 100 la 200 de lei pe zi alocaţie, doar alocaţia, înseamnă că, luând în calcul numărul de beneficiari, elevi participanţi, profesori însoţitori şi profesori din comisii, alocaţia zilnică pentru participarea la olimpiade este de 20.000 înmulţit cu 200- 4 milioane de lei zilnic susţinuţi de către Guvernul României", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Beneficii fiscale pentru femeile cu mulţi copii sau trecute de 40 de ani. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a făcut anunțul

Referitor la recunoaşterea performanţei obţinută la olimpiade internaţionale de elevii din şcolile private, ministrul Educației a făcut următoarea declarație: "Este pentru prima oară când Guvernul a adoptat o măsură prin care performanţa elevilor la olimpiadele internaţionale este recunoscută indiferent de şcoala de unde provin. Este recunoscută prin alocarea unor burse de performanţă, pentru prima oară, în şcolile private. Sunt elevi care reprezintă România, sunt elevi care merită recunoaşterea statului", a susţinut ministrul, potrivit agerpres.ro. 

 


Nona și Patrick, primul sărut în camera roșie! „Eu sunt fericită! Casa iubirii, mulțumesc pentru un sărut frumos!” Iată cum a reacționat Ionuț!

Nona a decis să renunțe la Ionuț și l-a chemat pe Patrick în camera roșie! Cei doi s-au sărutat cu patos, spre marea uluire a lui Ionuț! Nona i-a mărturisit de ce i-a trezit suspiciuni! „Mi se părea că te joci!”

Cookies