Premierul Nicolae Ciucă, mesaj pentru români în Ajun de Crăciun: „Să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur”

,
premierul Nicolae Ciuca mesaj ajunul craciunului

Nicolae Ciucă, premierul României 

[Sursa foto: Facebook Nicolae Ciucă]

Românii își petrec din nou sărbătorile de iarnă în condițiile impuse de pandemia de coronavirus. În acest context, premierul Nicolae Ciucă le-a transmis tuturor românilor un mesaj în Ajun de Crăciun.


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să le transmită un mesaj românilor în Ajunul Crăciunului. Premierul României a subliniat importanța acestei zile și a sărbătorilor de iarnă, însă le-a cerut românilor să fie atenți la reguli pentru a-și proteja sănătatea și pentru a-i proteja și pe cei dragi.

Ce le-a transmis premierul Nicolae Ciucă românilor în Ajun de Crăciun?

De sărbători, românii vor putea petrece fără prea multe restricții, însă grija la regulile de igienă rămâne în continuare o prioritate. Acest lucru a fost subliniat și de premierul Româiei, Nicolae Ciucă. În Ajun de Crăciun, Nicolae Ciucă le-a urat românilor „Crăciun fericit!” și a vorbit despre semnificația acestei sărbători, însă a amintit și că sănătatea ar trebui să rămână în continuare pe primul plan.

premierul Nicolae Ciuca mesaj ajunul craciunului

Nicoale Ciucă, mesaj pentru români înainte de Crăciun 

[Sursa foto: Captură YouTube]

Nicolae Ciucă a sublinat că sărbătoarea Crăciunului se desfășoară din nou sub presiunea crizei provocate de noul coronavirus, motiv pentru care oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită acestui aspect și să facă eforturi  pentru a-și proteja sănătatea.

„Luna Decembrie ne aduce în fiecare an sfânta sărbătoare creștină a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Trăim aceste momente, ca de fiecare dată, cu sentimentul că putem fi mai buni și că nimic nu se compară cu bucuria de a fi împreună cu familia și cu toți cei dragi. Sunt momente care ne fac să ne simțim împliniți sufletește și ne dorim să-i știm mereu sănătoși și în siguranță.

Ne bucurăm de frumoasele noastre tradiții de Crăciun și ne simțim mai aproape decât oricând de învățăturile creștine despre grija față de aproapele nostru. Este minunat să dăruim- un gest care înnobilează mai ales atunci când gândurile bune și generozitatea se îndreaptă către oamenii apăsați de neajunsuri, cu care viața a fost mai puțin darnică.

Întâmpinăm Crăciunul, și anul acesta, sub presiunea crizei sanitare provocată de pandemie. Să fim toți sănătoși este dorința fiecăruia dintre noi și principala urare pe care le-o transmitem celor dragi.

Să ne gândim la sănătatea noastră și a celor din jur este, poate, cel mai frumos dar pe care îl putem oferi celorlalți, prin responsabilitatea cu care vom înțelege să ne petrecem aceste sărbători respectând măsurile de prevenire a răspândirii noului coronavirus, care mult prea mult timp ne-a ținut departe de cei dragi!

Să ne bucurăm, împreună, dragi români, de aceste sfinte sărbători! Crăciun fericit!”, transmite premierul Ciucă într-un mesaj video.

Nicolae Ciucă le-a cerut românilor să nu uite de reguli în perioada sărbătorilor de iarnă și să prevină răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Citeste si: Petreceri de Crăciun 2021 și Revelion 2022. Va fi permis și accesul persoanelor testate pentru coronavirus. Guvernul a aprobat relaxarea restricțiilor pentru luna decembrie 2021

Sărbători fără restricții în cel de-al doilea an al pandemiei de coronavirus 

La începutul lunii decembrie, autoritățile din România au decis să ridice mare parte din restricțiile aplicate în timpul pandemiei de coronavirus pentru ca românii să își poată petrece Crăciunul 2021 și Revelionul 2022 în liniște. 

Starea de alertă a fost prelungită pe 9 decembrie 2021 și tot atunci au fost relaxate restricțiile. Carantina pe timpul nopții pentru persoanele nevaccinate a dispărut, nu mai există restricții de oră în ceea ce privește organizarea petrecerilor de Crăciun 2021 și Revelion 2022, iar accesul în mall-uri, restaurante, hoteluri sau săli de sport este permis și celor care prezintă un test negativ coronavirus. Masca nu mai este obigatorie în spațiile publice deschise, cu excepția zonelor aglomerate. 

Citeste si: Relaxări de Sărbători 2021. Interdicțiile de circulație sunt eliminate și masca nu mai este obligatorie pe stradă. Se poate intra in magazin cu test negativ

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Şofer mort într-un accident cu impact devastator în Neamţ. Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

Nicolae Ciucă a trimis Corpul de Control să verifice achiziția testelor de salivă pentru elevi. Când se reia testarea copiilor

SCAPĂ Elena Udrea astăzi de PUȘCĂRIE? Declarația făcută de avocatul său

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Nicolae Ciucă vrea să reintroducă armata în România. Când ar putea începe recrutarea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies