Premierul Ludovic Orban, despre deschiderea anului scolar: "Suntem pregatiti!"

,

Premierul anunta că autorităţile sunt pregătite să reacţioneze la orice situaţie care apare după deschiderea anului de învăţământ.


In articol:

Ludovic Orban a declarat sâmbătă la Vâlcea că propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala au pornit de la consiliile de administraţie, iar decizia finală a aparţinut comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Autoritatile sunt pregatite

Premierul a precizat că autorităţile sunt pregătite să reacţioneze la orice situaţie care apare după deschiderea anului de învăţământ.

El a mai spus că şcolile sunt în proprietatea localităţile şi este o legătură directă între autoritatea locală şi conducerea unităţilor de învăţământ.

Şcolile sunt în proprietatea localităţilor. Şcolile au practic o legătură directă cu autoritatea locală, în consiliul de administraţie al şcolilor sunt reprezentaţi profesorii, părinţii, autorităţile locale. Există o departajare a competenţelor între inspectoratele şcolare care urmăresc în special partea de programă şcolară, aplicarea legislaţiei în domeniul educaţiei şi autorităţile locale care sunt implicate în investiţii, cheltuieli materiale şi servicii. Această colaborare trebuie să funcţioneze în beneficiul copilului. Din cauza asta au existat dialoguri ample în toată perioada premergătoare şcolii între inspectoratele şcolare, reprezentanţii autorităţilor şcolare, directorii unităţilor şcolare astfel încât să se ia toate măsurile pentru buna pregătire a anului şcolar”, a afirmat Ludovic Orban, la o conferinţă de presă susţinută la Vâlcea.

Premierul a precizat că autorităţile sunt pregătite să reacţioneze la orice situaţie care apare după debutul anului şcolar.Se ştie de mult cum începe şcoala. A existat un dialog permanent cu conducerile unităţilor şcolare, cu cadrele didactice, cu sindicatele din educaţie, cu autorităţile locale. Sigur că deschiderea şcolii este un proces care presupune decizii în fiecare unitate şcolară. Există lăsată o anumită autonomie în privinţa deciziilor. Practic, propunerile legate de modalitatea în care începe şcoala pornesc de la consiliile de administraţie ale şcolilor. Sigur, decizia a fost luată în final de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă.
De asemenea, am instituit obligaţia managerilor, directorilor de şcoli, de a asigura, prin intermediul diriginţilor, învăţătorului, legătura cu părinţii, astfel încât să se ia toate măsurile şi suntem pregătiţi să reacţionăm la orice situaţie care apare”,
a conchis Orban.

deschiderea scolilor
elevi la clasa

Citeste si: Anunț important pentru elevi și părinți! 238 de școli rămân închise în toată țara

Citeste si: Ce spune Raed Arafat despre elevii care refuză să poarte mască de protecție: "Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol!"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Live Stream Online Puterea dragostei - editia de sambata, 12 septembrie - Cristina Mihaela sare sa opreasca atacul - VIDEO

Liberalii și USR-iștii au picat la pace! Ce au decis în scandalul suspendării PUZ-urilor / DOCUMENT

Boala cruntă de care suferă Simona Halep. S-a aflat abia acum. Ce se va întâmpla în perioada următoare cu sportiva

Horoscop duminică, 13 septembrie. Zodia care trebuie să facă o schimbare importantă!

Live Stream Online Puterea dragostei - Editia de sambata, 12 septembrie - Prima parte - Dezvaluiri socante. Madalina da cartile pe fata, iar Mona joaca dur - VIDEO

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies