Premiera pentru justitia romana! Medici acuzati de trafic de ovule condamnati la 5 ani de inchisoare

,
Premiera pentru justitia romana! Medici acuzati de trafic de ovule condamnati la 5 ani de inchisoare

Medicii de la Clinica Sabyc din Bucuresti, supranumita "fabrica de bebelusi" dupa ce procurorii au descoperit ca acolo se facea trafic de ovule, au fost condamnati azi de judecatorii Tribunalului Bucuresti la 5 ani de inchisoare.

Condamnari in cazul Sabyc. Medicii de la clinica supranumita “fabrica de bebelusi” au fost condamnati la 5 ani de inchisoare. Verdictul a fost dat azi de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. Decizia lor nu este insa definitiva, ea putand fi atacata cu apel.

La Tribunalul Bucuresti a fost judecat dosarul in care Harry Mironescu, fiul sau, Yair Miron, secretara Cecilia Borza, precum si medicii israelieni Lewit Natan si Genia Ziskind, alaturi de fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant, Victor Zota, si sotia acestuia, Rosana Turcu sunt acuzati de trafic de ovule, fals in inscrisuri si constituire de grup infractional.


Instanta i-a condamnat azi pe Harry Mironescu, Yair Miron, Lewit Natan, Genia Ziskind si Cecilia Borza la 5 ani de inchisoare cu executare, pe Rosana Turcu la 6 luni tot cu executare si pe Victor Zota la 3 luni de inchisoare cu supendare.

Procurorii au declarat ca in clinica Sabyc erau aduse femei din Israel pentru fertilizare in vitro, iar ovulele ce le erau implantate acestora erau recoltate de la femei din tara noastra. Clinica inregistra un profit de aproape 4.000 de euro de pe urma unei singure donatoare, avand in vedere ca fiecare clienta adusa din Israel pentru fertilizare platea 3.500 de euro pentru operatie, potrivit rechizitorului intocmit de procurori in acest dosar.

Potrivit declaratiilor mai multor martori din dosar, Harry Mironescu venea in tara doar o saptamana pe luna, pentru a participa la procedurile de fertilizare si de recoltare de ovocite.

"Precizez ca doctorul Mironescu era prezent la clinica doar in zilele in care se efectuau proceduri de donare a ovulelor si FIV, el plecand foarte des in Israel, dupa finalizarea ultimei proceduri de donare si FIV, avand in mana o geanta din piele in care se aflau banii obtinuti in urma procedurilor de FIV, lucru stiut de asemenea din discutiile purtate cu asistentele din clinica", potrivit declaratiei unuia dintre martorii din dosar.

Potrivit unuia dintre soferii doctorului Mironescu, acesta "a efectuat aproximativ 20 de transporturi pe saptamana intre aeroport si hotel doar in saptamana in care doctorul Miron era in tara, iar media clientilor transportati a fost de aproximativ 6-7 pe saptamana in vreme ce medicii erau in numar de 3 sau 4, aproximativ aceiasi medici cu mici schimbari".

Procurorii consemneaza ca Harry Mironescu era cel care incasa, de la familiile israeliene care veneau in Romania pentru proceduri de fertilizare in vitro contravaloarea acestora, dandu-le cate un inscris intitulat "chitanta", care nu intrunea conditiile legale, motiv pentru care anchetatorii au dispus disjungerea cauzei, sub aspectul

savarsirii infractiunii de evaziune fiscala. Tot Mironescu era cel care le platea pe donatoare, procurorii aratand ca pe 19 iulie 2009, in urma unei perchezitii la clinica Sabyc, in biroul doctorului Mironescu "a fost gasita o sacosa din plastic in care se aflau 14 plicuri ce contineau suma totala de 106.400 de euro". (Elena Craciun)

 

Citește-ne pe

Citește și:

De pe podiumul “Bravo, ai stil! Celebrities”, direct pe coperta de revista! “Cover Girl”, conceptul inedit care le va provoca stilistic pe concurente, in editia de sambata seara...

ANM vine cu vești proaste: temperaturile scad, se apropie iarna siberiană

VINE RĂZBOIUL! Mișcări masive de trupe ruse spre granița cu Ucraina. Trenurile sunt pline cu soldați și tancuri

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies