PREMIERA in medicina romaneasca. TRANSPLANT medular la Spitalul Fundeni in urma caruia o mama a putut salva viata fiicei sale

Author: A.D. Editor: Alina Dirdala
Actualizat: 30 sep 2020, 04:20

Medicii de la Fundeni au realizat, in premiera la noi in tara, un transplant medular in urma caruia o mama i-a oferit, din nou, viata celei pe care a nascut-o.

Au reusit sa-i ofere o sansa la viata, atunci cand timpul ii era cel mai mare dusman. Ana are putin peste 30 de ani si, in 2009, a fost diagnosticata cu o forma grava de cancer de sange. A ajuns pe mana hematologilor de la Fundeni care, in urma cu un an si jumatate, au incercat o prima interventie menita sa-i salveze boala. Dupa primul autotransplant de celule stem, boala a recidivat, iar pacienta a inceput sa se simta din ce in ce mai rau.

Cu fratele nu era compatibila, asa ca singura salvare era un transplant de maduva cu o compatibilitate de 50%. Hematologii care lupta impotriva cancerelor de sange spun ca doar 2 pacienti din 3, care au nevoie de transplant, isi gasesc donatori compatibili. Ana este din cealalta categorie si din acest motiv medicii au incercat operatia de transplant, desi era o compatibilitate de doar 50%.

Acum, Ana se simte bine.

La fel si mama ei, care spera ca in cel mult doua saptamani sa-si ia fiica acasa. Pana acum, astfel de interventii se faceau numai peste ocean si in cateva clinici din Turcia.

„De ce m-ai lăsat, suflet minunat?”. Un copil de doi ani a ajuns la spital cu pete albastre pe corp și și-a pierdut viața, în camera de gardă a unui spital din Timișoara

Citește și: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie

##VIDEO131786##

 

 


Bianca și Robert s-au întâlnit în camera roșie pentru a face pace! Concurenta a vrut să îl surprindă pe Robert cu o porție de papanași delicioși însă tânărul a refuzat categoric să deguste! Iată cum a reacționat Mihaela când a privit imaginile! „Eu n-an nicio problema! Mi se pare amuzant tot ce se întâmplă!”