Prajitura cu rubarba: reteta pentru cel mai nou desert

Prajitura cu rubarba

Reteta de prajitura cu rubarba: cum prepari cel mai popular desert din acest an. Ce este rubarba si cum faci prajitura cu rubarba.


In articol:

Prajitura cu rubarba este un fel de placinta cu umplutura de rubarba. Este populara in special in Marea Britanie, unde cultivarea rubarbei a inceput inca din anii 1.600. In afara de rubarba, aceasta placinta contine aproape intotdeauna o cantitate mare de zahar pentru a contrabalansa gustul acru si intens al plantei.

De regula, prajitura cu rubarba se face cu o crusta inferioara si cu o varietate de stiluri de crusta superioara, fie plina, fie impletita. Prajitura cu rubarba este populara si in Statele Unite dar si in Canada, deoarece planta supravietuieste si in climate reci.

Iata cum se prepara prajitura cu rubarba.

Prajitura cu rubarba: mod de preparare

Prajitura cu rubarba

Pentru a prepara prajitura cu rubarba ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

Ingrediente prajitura cu rubarba

  • 300 de grame de faina
  • o lingurita de praf de copt
  • un plic de zahar vanilat
  • 3 oua
  • un kilogram de rubarba
  • sare
  • 250 mililitri lapte
  • 125 mililitri ulei de floarea soarelui
  • unt
  • 200 de grame de zahar

Prajitura cu rubarba: pasi de preparare

Mai intai separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile cu zaharul intr-un bol pana cand obtineti o spuma consistenta. Ulterior frecati galbenusurile in alt bol cu o lingura de lemn, impreuna cu putina sare, zahar vanilat si esenta de vanilie. Cand si galbenusurile au devenit cremoase puteti uni cele doua compozitii.

Turnati laptele treptat in compozitia obtinuta si amestecati in acelasi timp foarte bine, dupa care faceti acelasi lucru cu uleiul si praful de copt. In momentul in care totul s-a omogenizat baza prajiturii este gata.

Se toarna intr-o tava unsa in prealabil cu unt, dupa care se pun la distante aproximativ egale cuburile de rubarba. Preincalziti cuptorul timp de 10 - 15 minute dupa care introduceti tava in cuptor la o temperatura de 180 de grade, timp de 25 - 30 de minute.

La final verificati ca prajitura sa fie coapta, dupa care scoateti tava din cuptor si lasati-o la racit, pana cand ajunge la temperatura camerei. Ulterior se taie prajitura in patratele si se pudreaza cu zahar pudra.

Citeste si: Inghetata de casa: cum sa faci usor si rapid inghetata de casa

Prajitura cu rubarba: ce beneficii are rubarba

Prajitura cu rubarba

Rubarba, originala din Tibet, este considerata a fi o planta minune datorita multiplelor beneficii pe care le are. Rubarba are un continut foarte mare de fibre, de aceea este indicata in reglarea digestiei si in tratarea bolilor digestive.

Rubarba contribuie si la sanatatea sistemului cardiovascular: s-a demonstrat ca scade valoarea colesterolului rau din sange. Rubarba poate ajuta si la afectiunile hepatice si, de asemenea, poate fi un bun tratament al gutei.

Nu in ultimul rand, rubarba poate ajuta la tratarea afectiunilor renale si reduce rezistenta organismului la insulina datorita vitaminei K din compozitie.

Citeste si: Cheesecake fără coacere. Prăjitura pentru leneși care se prepară în doar 6 minute

Prajitura cu rubarba: atentie la ce parte a plantei folosesti

Tija de rubarba

Mare atentie atunci cand prepari prajitura cu rubarba: este de mentionat ca nu toata planta se foloseste. Se consuma doar tijele iar frunzele trebuie aruncate din cauza faptului ca sunt extrem de toxice. Consumate in cantitati mari, frunzele de rubarba pot duce la arsuri ale gatului si cavitatii bucale si la grave probleme respiratorii.

Citeste si: Reteta simpla de negresa fara coacere

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate