Prajitura cu nuci si crema de ciocolata

DSCN6017

Daca iti place ciocolata, cu siguranta vei indragi si acest desert!

Ingrediente

Pentru foi:
Oua
 8 buc
Zahar 300 g
Miez de nuca 400 g
Faina
 60 g
Cacao
 45 g
Praf de copt 5 g

Pentru crema:
Galbenusuri
 8 buc
Oua 1 buc
Cacao
 45 g
Zahar
 250 g
Lapte cald 100 ml
Unt 200 g
Ciocolata menaj 100 g

Mod de preparare

Se pregatesc foile
Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se bat spuma cu zaharul adaugat in ploaie, apoi se pun galbenusurile.
Separat intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, cacao, miez de nuca si se adauga in compozitia de albusuri. Din compozitia obtinuta se coc trei foi pe fundul unei tavi 15 minute la 170 grade.

Se pregateste crema
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu oul, cacao, zahar, lapte cald, ciocolata menaj si se freaca la bain-marie. Se ia de pe foc si se adauga untul.
Se monteaza intr-o tava dreptunghiulara foaie, crema, foaie, crema, foaie, crema. Se serveste pudrata cu nuca macinata si fulgi de ciocolata.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
Setari de confidentialitate