Povestea Zânei de pe tir! Cătălina Deac a condus camionul până în luna a noua de sarcină: „Mă gândeam că o să trebuiască să nasc printr-o parcare”

Author: Diana Ghita

Cum a ajuns Cătălina Deac să fie pasionată de camioane

Sursa: Captură YouTube

În ediția de duminică, 7 aprilie, a emisiunii „Asta-i România” a fost prezentată povestea Cătălinei Deac, Zâna de pe tir care străbate țara pentru a ajuta oamenii nevoiași.

Cătălina Deac are 31 de ani și o pasiune foarte rar întâlnită în rândul femeilor. Deși a absolvit două facultăți, aceasta se simte în largul ei la volanul camioane lor de mare tonaj. După ce a lucrat ani de zile ca șofer pe tir, aceasta a decis să-și deschidă o fundație prin care să-și ajute semenii.

Cătălina Deac este îndrăgostită de camioane

Deși a absolvit două facultăți și două programe de master, în urma cărora ar fi putut ajunge psiholog sau inginer alimentar, Cătălina a vrut ca, în cele din urmă, să devină șofer de tir. Pasiunea pentru camioane a moștenit-o de la tatăl ei, iar după ce s-a căsătorit, a deschis o firmă de transport, împreună cu soțul său.

„Am fost inginer la o fabrică, m-am simțit ca un roboțel care lucra pe bani puțini.

Munca era foarte multă și nici măcar aprecierea aceea, cu care eu mă hrănesc, nu mi-a fost oferită”,
 le-a dezvăluit Cătălina reporterilor de la „Asta-i România”.

Citește și: Povestea tulburătoare a prințeselor din container! Cinci fete și mama lor trăiesc într-un container în câmp și își duc traiul de pe o zi pe alta

Însă, de când a început să lucreze pe camion, aceasta a mărturisit că nu a întâmpinat dificultăți, întrucât, deși este o muncă bărbătească, îi place foarte mult ceea ce face: „ Nu

poți să spui că e greu când faci un lucru care chiar îți place”.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Cătălina Deac a șofat tirul până în a noua lună de sarcină

Zâna de pe tir a condus chiar și cât timp a fost însărcinată și nici măcar atunci nu a întâmpinat probleme: „ Până în luna a noua am condus.

(...) Am avut o sarcină care a decurs foarte bine și atunci am profitat la maxim de treaba asta. Chiar mă gândeam că dacă o să se întâmple, cumva, să trebuiască să nasc printr-o parcare, prin Italia sau cine știe unde, uite ce poveste de viață o să aibă fetița mea, Ema”.

După ce a născut și-a deschis un ONG pentru fapte bune, care se axează pe nevoile persoanelor aflate în situații dificile.

De curând, Cătălina Deac a inițiat proiectul „Îngeri printre dărâmături”, însă, deși este la început de drum și întâmpină unele greutăți, aceasta a vrut să demonstreze că își poate duce visul foarte departe.

Citește și: Ce salariu are un șofer de TIR în România, comparativ cu veniturile obținute de șoferii din Germania

„În patru zile am reușit să umplu un camion cu donații de la oameni, de la mobilier, până la materiale de construcții, pentru o familie a cărei casă a ars, din județul Hunedoara”,  a

povestit Zâna de pe tir.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!