Emisiunea „Asta-i România!” a dus publicul într-o incursiune fascinantă în micul oraș Ghimbav, de lângă Brașov, acolo unde arta și mediul se întâlnesc într-un mod neașteptat.
Cum reușește Claudiu Dragomir să transforme piesele uzate în adevărate capodopere
Claudiu Dragomir este artistul care reușește să transforme metalul reciclat – șuruburi, fiare ruginite sau piese vechi de utilaje – în adevărate opere de artă.
Deși ar fi avut oportunități de afirmare peste hotare, Claudiu a ales să rămână acasă, acolo unde simte că își are rădăcinile.
„Aici m-am născut, aici am copilărit, aici am trăit toată viața.
Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la „Asta-i România!”, Artă din metal reciclat
Pasiunea sa pentru artă a început în urmă cu mai bine de un deceniu, când a descoperit că poate da viață celor mai neobișnuite materiale.
Procesul de creație pornește, așa cum spune chiar el, de la idee: „Totul începe cu ce vreau să fac, apoi mă uit la ce materiale am, ce îmi lipsește, ce trebuie să mai caut. Multe idei mi-au venit și în funcție de ce am găsit la fier vechi”.Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii
Un exemplu elocvent este o lucrare de mari dimensiuni, un triceratops realizat pornind de la o piesă de plug vechi care semăna cu platoșa dinozaurului.
De ce a ales Claudiu Dragomir să rămână în România
Telespectatorii au avut ocazia să pătrundă în atelierul lui Claudiu, un spațiu care aduce mai degrabă cu un service auto, dar care ascunde un univers creativ impresionant.
Dragostea pentru satul său și pentru familie este motivul pentru care Claudiu a ales să rămână în România: „Am crezut că pot și aici, am simțit că pot și aici. Aici sunt părinții, prietenii, frații și verii mei”.
Citește și: Duminică, de la ora 14:30, la “Asta-i România!”, distracții de mii de euro la malul mării
Însă pasiunea sa nu este lipsită de riscuri. Arta metalului reciclat presupune expunerea constantă la accidente. Claudiu a povestit că în primii ani ajungea frecvent la oftalmologie, iar urmele muncii intense i-au rămas pe corp: „Am 11 copci în pulpă, făcute de flex, tendoane tăiate.(...) Trebuie să fii foarte atent”.