Povestea impresionantă din spatele fotografiilor în care Lionel Messi îl ține în brațe pe Lamine Yamal! Două generații de campioni ai Barcelonei

Autor: Andrei Costanda

Fotografia cu Lionel Messi și Lamine Yamal, un bebeluș în brațele superstarului argentinian, a devenit virală, marcând începutul a două legende în fotbal.

La doar 16 ani, Lamine Yamal, atacantul echipei FC Barcelona, a devenit noua senzație a fotbalului internațional după ce a calificat naționala Spaniei în finala Campionatului European de Fotbal. Meciul de marți seară împotriva Franței l-a propulsat în istorie, Yamal devenind cel mai tânăr jucător care a marcat la un turneu final de Campionat European la doar 16 ani și 362 de zile.

Valoarea sa de piață a ajuns la 90 de milioane de euro, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.

Cu 12 meciuri și două goluri pentru echipa națională a Spaniei, tânărul atacant are deja un impact considerabil pe scena fotbalului.

Povestea din spatele fotografiilor

Fotografia iconică cu Lionel Messi ținându-l în brațe pe micuțul Lamine Yamal a fost realizată de fotograful Joan Monfort în anul 2007 pentru un calendar de caritate. Imaginea a reapărut recent după ce tatăl lui Yamal a postat-o pe Instagram, însoțită de textul „Începutul a două legende”.

Joan Monfort, un fotograf independent pentru Associated Press, a povestit pentru The Guardian cum a fost realizată fotografia în vestiarul vizitatorilor de pe Camp Nou, în toamna anului 2007. Campania caritabilă anuală organizată de Diario Sport și Unicef a oferit familiilor șansa de a se fotografia cu jucători ai Barcelonei, iar familia lui Yamal a câștigat această oportunitate printr-o tombolă.

Monfort a dezvăluit pentru The Athletic că Messi, cunoscut pentru personalitatea sa introvertită, a întâmpinat dificultăți în interacțiunea cu bebelușul Yamal, care se afla într-o cadă de plastic.

„Messi este un tip destul de introvertit, este timid. Ieșea din vestiar și dintr-o dată se trezește într-un alt vestiar cu o cadă de plastic plină cu apă și un copil în ea. A fost complicat. Nici nu a știut cum să-l țină în brațe la început”, a spus Monfort.

Citește și: Mătușa tinerei ucise de urs, devastată de cele întâmplate: „O așteptam să vină vara asta. E o tragedie” Maria Diana avea un job, un iubit și toată viața înainte

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: La ce vârstă a avut Adrian Minune primul tort de ziua sa? „Bunicul meu lucra la un mare hotel, unde era o mare cofetărie și ne aducea prăjituri acasă și tort.”

Citește și: Ea este Maria Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. Mama fetei susține că ar fi rugat-o să nu meargă în această drumeție: „Eram preocupată cu muntele ăsta”

Ascensiunea lui Lamine Yamal

Lamine Yamal a fost chemat de selecționerul Luis de la Fuente pentru meciurile cu Georgia și Cipru din preliminariile EURO 2024. Până la debutul său în echipa națională a Spaniei, Yamal a evoluat pentru echipele U15, U16, U17 și U19 ale Spaniei, marcând

opt goluri.

New York Times a relatat că familia lui Yamal s-a mutat în Barcelona când el avea șapte ani, iar în 2022 a început să impresioneze antrenorii cu talentul său. Deși numele său complet este Nasaraoui Ebana, Yamal folosește al doilea prenume. Cu un tată marocan și o mamă din Guineea Ecuatorială, Lamine s-a născut la Esplugues, iar familia sa s-a mutat mai întâi la Mataró și apoi la Granollers.

La vârsta de șapte ani, Yamal a început să se antreneze la La Masia, celebra academie de fotbal a Barcelonei, devenind în scurt timp foarte iubit pentru comportamentul său exemplar și simțul umorului. A ieșit în evidență prin calitățile sale tehnice, fiind capabil să finalizeze, să dribleze și să paseze cu precizie.

Jurnaliștii spanioli subliniază că fotbalul lui Yamal este exploziv și generos, orientat spre victorie.

„Nu este Lamine Yamal, este Lamine Genial!”, a exclamat un comentator la Barça TV. Deși este încă la școală, jocul său de pe teren pare al unui veteran de 10 ani, potrivit NBCLosAngeles.

 


Spiritele nu par să se calmeze deloc între Roberta și Sebastian. Deși s-au întâlnit, inițial, pentru a vorbi despre punctul în care se află, în prezent, cei doi au început un nou scandal.