POSIBILUL CABINET UNGUREANU: Predoiu, Udrea, Boagiu, Oprea, Orban raman. Finantele si Internele - in discutie VIDEO

POSIBILUL CABINET UNGUREANU: Predoiu, Udrea, Boagiu, Oprea, Orban raman. Finantele si Internele - in discutie

Catalin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely, Kelemen Hunor, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Elena Udrea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt printre ministrii care raman si in viitorul guvern, in discutie fiind mandatele de la Interne, Agricultura, Economie, Finante, Comunicatii

Liderii PDL s-au intalnit, in acearta seara, informal, la sediul central al formatiunii, in pregatirea discutiilor care vor incepe marti cu premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu.

Surse politice au declarat ca principalele schimbari l-ar viza pe Traian Igas, de la Interne, numele inlocuitorului urmand sa fie stabilit. De asemenea, Gheorghe Ialomitianu, de la Finante, ar putea fi inlocuit de Bogdan Dragoi.
Potrivit surselor citate, de portofoliul lui Igas ar fi interesat si UNPR, mai ales ca Gabriel Oprea a detinut functia, pentru o scurta perioada, cand inca se afla in PSD.

De asemenea, exista voci sonore din PDL, cum ar fi cea a lui Sorin Frunzaverde, care se opun cooptarii Elenei Udrea in viitorul Cabinet Ungureanu. Cu toate acestea, prezenta Elenei Udrea in noul Guvern este foarte posibila.
In aceste conditii, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Catalin Predoiu, Daniel Funeriu, Laszlo Borbely si Kelemen Hunor sunt printre ministrii din vechiul Guvern care si-ar putea continua activitatea sub conducerea lui Mihai Razvan Ungreanu, au declarat surse politice.

De altfel, Ungureanu ar putea avea o buna colaborare cu Anca Boagiu, pe care o aprecia din perioada in care detineau portofoliile de Externe si, respectiv, de Intergrare UE, sub conducerea lui Calin Popescu Tariceanu.
De asemenea, Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Gabriel Oprea sunt, in continuare, pe lista membrilor Executivului.

Orban este apreciat, profesional, de premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, care l-a sustinut pe fostul negociator cu UE pentru postul de comisar european pentru multiligvism.
Ungureanu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca va incepe marti dimineata discutiile cu partidele din coalitie in vederea elaborarii programului de guvernare si a "identificarii formulei optime de cabinet".
"Guvernul pe care il voi forma are nevoie de sprijin parlamentar ferm, are nevoie de increderea cetatenilor Romaniei, are nevoie de o directie care nu poate veni decat dintr-o viziune politica", a spus el.
El a adaugat ca optiunile sale ideologice au fost intotdeauna de dreapta.

Liderii coalitiei au convenit sa inceapa inca de marti dimineata consultarile pentru formarea viitorului guvern, astfel incat audierile in Parlament ale noilor ministri sa fie incheiate cel tarziu miercuri, au declarat surse oficiale.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
`
Setari de confidentialitate