Portul national revine la modã. Toatã lumea este înnebunita dupã frumoasele ii din tesaturi naturale, brodate cu motive traditionale romanesti

,

Unde existã cerere mare, apar si comerciantii dornici sã câstige bani peste noapte.

Uite asa s-au umplut pieþele si magazinele din toatã tara de ii din plastic, fabricate tocmai în China. Comerciantii care au intuit ca frumoasele camasi traditionale romanesti vor ajunge din nou la moda au dat lovitura. Tot mai multe doamne si domnisoare sunt innebunite dupa straiele populare. Numai ca nici concurenta nu doarme. Asa se face ca, la un pret modest, oricine isi poate lua o ie venita tocmai din China.E drept, tesatura nu-i naturala iar broderia e facuta cu masina sau pur si simplu imprimata. Pretul este de zece ori mai mic, asa ca afacerile merg ca pe roate. Dovada stau zecile de standuri in care femei cu ochi migdalati incearca sa ne convinga de autenticitatea si calitatea camasilor traditionale pe care le vand. Oriunde iti intorci privirea prin centrul comercial, zaresti sute de camasi frumos brodate.  

Cum sa mai reziste bietele femei de la tara unei asemenea concurenta? Ele muncesc cu migala zile in sir pentru o singura ie cu care fac concurenta unei ii de plastic de 20 de lei.

Pe site-urile de socializare e agitatie mare. Maine, de sanziene, toate femeile care tin sa fie la moda e musai sa poarte ie. La tara, chiar daca au sau nu Internet, fetele de maritat au iesit sa culeaga flori de sanziene, pentru ca la noapte sa isi viseze ursitul.
Obiceiul spune ca tinerele trebuie sa se intalneasca si sa impleteasca impreuna coronitele pe care la noapte le vor pune sub perna.

##VIDEO140025##

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

"Va implor..." Apelul disperat al unei mamici dupa ce fata bebelusului ei s-a umplut de rani si cicatrici

Operatorii de gaze din România și alte trei țări din regiune se unesc: plan comun pentru a traversa criza

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Lia Olguta Vasilescu: "Pensiile aflate pe legi speciale se dubleaza! Daca v-am spus ca sunt si prosti si iresponsabili"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies