Polițiștii pleacă, hoții vin! Sunt sute de localități din România în care siguranța și încrederea au ajuns în ultimii ani la mila hoților

Author: Ana Filip
Actualizat: 06 apr 2023, 01:27
asta-i romania Foto(4)

Mihai Ghiță, prezentatorul emisiunii Asta-i România

Sursa: Captură KANAL D

Țară, țară, vrem polițiști! În vreme ce oamenii legii dau bir cu fugiții și pun lacătul pe secții, hoții se perfecționează la „locul de muncă”. Situația este îngrijorătoare mai ales în localitățile din mediul rural, unde există un deficit de 40000 de polițiști! Practic suntem în voia sorții!

Există sute de localități în România în care siguranță și încrederea au ajuns în ultimii ani la milă hoților. În vreme ce oamenii legii dau bir cu fugiții și pun lacătul pe secții, hoții se perfecționează la "locul de muncă". Echipa emisiunii “Asta-i România!” a făcut un experiment în mediul rural și a bătut din ușă-n, ușă, la secțiile locale de poliție. Pe toate le-a găsit închise ziua în amiază mare.

Este un fenomen scăpat de sub control, fapt confirmat si de autorități, care vorbesc despre un deficit de 40.000 de polițiști.

Polițiștii pleacă, hoții vin! Sunt sute de localități din România în care siguranța și încrederea au ajuns în ultimii ani la mila hoților

Hoții se mută de la oraș, la țară, în timp ce oamenii legii o iau pe contrasens. În România există sute de localități unde sistemul siguranței și încrederii e mai degrabă unul al neputinței.

Acolo unde ar trebui să găsești pe cineva care să te ajute la greu, e pus lacătul pe ușa.  Echipa “Asta-i România!” a ajuns în Teleorman, județul care, de la Moromete încoace n-a mai ieșit cu nimic în față țării. Praful gros al sărăciei și al neputinței s-a așternut peste locuri și oamenii care au ajuns la milă hoților și la vigilența câinilor care latră de după garduri.

„Noi am atras atenția de nenumărate ori și public și prin sesizări prin demersurile pe care le-am făcut! Începând de la ministrul Gabriel Oprea și până la Carmen Dan, care era culmea, din Teleorman și susținea că niciun post de poliție nu se închide după ora 16:00, așa cum noi am spus-o cu subiect și predicat și am făcut și noi acest experiment pe care iată îl faceți d-voastră acum în 2023 și vedem că situația de acum patru ani este aceeași sau chiar mai gravă, pentru că sunt și mai puțini

polițiști că urmare a pensionarilor și a faptului că nu mai este atractivă această profesie pentru tineri!”, a precizat Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului Europol.

Citește și: Arsurile la stomac- de ce apar si cum scapi de ele

Sunt comune întregi unde polițiștii sunt scumpi la vedere, un fenomen care ia proporții de la o zi la altă și în față căruia oamenii se apără cum pot. Practic, nu este săptămână în care cineva să nu fie prădat de hoți. Degeaba se plâng sărmanii săteni, pentru că de multe ori nici nu există cineva să ii asculte.

Statisticile realizate anul trecut arată stadiul de degradare al instituției poliției. Numărul pensionarilor din sistem s-a dublat și potrivit cifrelor, avem cei mai puțini polițiști din ultimele trei decenii. 7.500 de angajați au spus adio Poliției Române din 2020 și până în ultima parte a anului trecut. Așa că, până ce statul va lua în serios această problemă, nu ne rămâne decât să ne apărăm noi de infractori așa cum putem.

Horoscop zilnic marți, 28 februarie 2023. Racii vor fi conduși de fricile lor

Citește și: Aleșii neamului, stăpânii banului! Să fii angajat, să nu ai șef și să-ți mărești salariul când și cum ai chef, să ai la dispoziție cel mai nou model de limuzină cu care să mergi la serviciu, cel mult trei zile pe săptămână!

Citește și: În școala mică se fac oameni mari! Iată povestea impresionantă a cinci copii care învață într-o școală, cât o cămăruță, într-un cătun-fantomă de pe Valea Arieșului, în Țara moților!