Pizza cu blat fara gluten
Cost estimativ: 30 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
350 g faina de hrisca
Un cub de drojdie (25g)
Un praf de sare
2 linguri ulei de masline
Pentru topping:
150 g mozzarella
300 g rosii cherry
O ceapa rosie
O legatura busuioc
100 g masline
100 g bacon felii
Oregano, sare, piper, ulei de masline
Mod de preparare
Aluatul
Se
pune drojdia la inmuiat in apa calduta si se lasa 15 minute sa se activeze.
Treptat, se adauga peste faina de hrisca impreuna cu sarea si uleiul de masline si se formeaza un aluat ce nu trebuie sa fie lipicios.
Se lasa sa creasca aproximativ o ora, apoi se intinde in blaturi subtiri si se pune in tava, se presara ingredientele de topping dupa gust, se asezoneaza cu oregano, sare, piper si se stropeste cu ulei de masline, se presara mozzarella rasa, apoi se da la cuptorul incins, la 180 grade, timp de 10 minute.
Se serveste cu busuioc proaspat deasupra.
Ingrediente
350 g faina de hrisca
Un cub de drojdie (25g)
Un praf de sare
2 linguri ulei de masline
Pentru topping:
150 g mozzarella
300 g rosii cherry
O ceapa rosie
O legatura busuioc
100 g masline
100 g bacon felii
Oregano, sare, piper, ulei de masline
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”
Mod
de preparare
Aluatul
Se pune drojdia la inmuiat in apa calduta si se lasa 15 minute sa se activeze.
Treptat, se adauga peste faina de hrisca impreuna cu sarea si uleiul de masline si se formeaza un aluat ce nu trebuie sa fie lipicios.
Se lasa sa creasca aproximativ o ora, apoi se intinde in blaturi subtiri si se pune in tava, se presara ingredientele de topping dupa gust, se asezoneaza cu oregano, sare, piper si se stropeste cu ulei de masline, se presara mozzarella rasa, apoi se da la cuptorul incins, la 180 grade,
timp de 10 minute.
Se serveste cu busuioc proaspat deasupra.