“Piuitorii”, “jucatul gainii” si “legatul drumului” – ingredientele unei nunti de poveste!

Andreea Mantea si Mihai Mitoseru uimiti de frumusetea traditiilor unui eveniment memorabil

In cea de-a doua editie a noului sezon ”Se striga darul”, difuzata in aceasta seara, de la ora 20:00, la Kanal D, Andreea Mantea si Mihai Mitoseru sunt tot mai indrazneti si inventivi pentru a strange cat mai multa zestre pentru un viitor cuplu din Salaj. La eveniment sunt asteptati peste 500 de oameni, asadar se anunta o nunta ca in povesti, incarcata de bucurie si de traditii.

„Graitorul nuntii”, „starostele”, „piuitorii” (cei care chiuie la nunta), carul cu zestre pregatit de bunica miresei, „legatul drumului” sau „jucatul gainii”, toate acestea fac parte din farmecul acestei nunti cu adevarat spectaculoase.

Desi foarte bine conectati la avantajele prezentului tehnologizat, mirii au tinut ca nunta lor sa respecte, pe cat posibil, vechile obiceiuri, intr-o zona in care exista un puternic filon traditionalist. Tocmai acest stil de viata traditionalist si mentalitatile specifice zonei dau culoare incercarilor prin care trec Mihai si Andreea in competitia lor pentru a strange mai multa zestre.

Nu pierdeti in aceasta seara, de la ora 20:00, o editie de exceptie „Se striga darul”!

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate