Piftie de porc

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:03

Cost estimativ: 30 lei pentru 8 persoane


Ingrediente

3 kg carne de porc ieftina (urechi, picioare, rasol, capatana, coada)
Sare, piper
2 capatani usturoi


Mod de preparare

Carnea se pune la fiert intr-o oala mare si incapatoare, se adauga apa si incepe sa se fiarba.
Cand a ajuns la fierbere, se aduna spuma cu atentie si se continua fiarberea la foc foarte mic timp de 2-3 ore.
Cand carnea a fiert pana ce se desprinde cu mare usurinta de pe os, se curata oasele de carne, se aseaza carnea in vase, iar zeama se strecoara.
Inainte sa se strecoare, se adauaga usturoiul pisat marunt, piper si se lasa sa se infuzeze supa obtinuta cu aromele.
Se strecoara si se toarna peste carne.
Se da la rece timp de 7-8 ore cel putin, apoi se serveste cu hrean si otet.



 

Taguri: