Piețe goale, agricultorii rămân cu legumele în solar

,
agricultori
agricultori

Vremuri grele pentru agricultorii din județul Gorj.

Vremuri grele pentru agricultorii din județul Gorj. Din cauza restricțiilor dure de circulație impuse de pandemia de coronavirus, tot mai puțină lume mai merge la piață în aceste zile, iar legumicultorii riscă să rămână cu marfa în solarii. Oamenii apelează la orice variantă să mai vândă din legume, dar vânzările sunt foarte mici. În același timp, și prețurile au scăzut aproape la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

Agricultorii din Gorj trec printr-o perioadă foarte dificilă. Merg la piețe cu legume proaspete, dar prea puțini oameni mai cumpără de pe tarabele lor. Oamenii riscă, în acest fel, să rămână cu verdețurile în solarii.

"Eu mai am câteva mii de fire de ceapă, la fel și salată verde, usturoi. Nu știu unde le voi vinde. În cel mult două săptămâni, trebuie să plantăm răsadurile. Riscăm să le ducem la gunoi pentru că nu le mai cumpără nimeni. Am fost duminică la piață. Am vândut zece salate verzi până la prânz.

"S-a mai animat piața după ora 11, când au mai ieșit vârstnicii și au mai cumpărat de la noi. Nu știu ce ne vom face. Muncim mult pentru că e nevoie de multă muncă, dar nu recuperăm mai nimic din ce am investit", s-a plâns Laurențiu Mălăescu, unul dintre cei mai harnici agricultori din județul Gorj.

Citește mai mult pe Pandurul.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Coronavirus în România, 17 ianuarie 2021. Bilanțul pe județe și numărul de teste efectuate

Victor Ciutacu, DEZLĂNȚUIT COMPLET la adresa celor care cred că presa ia BANI să promoveze vaccinarea: Insistă să pună rahat pe clanță

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Adrian Streinu-Cercel, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid-19: „Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură...” Ce descoperire au făcut medicii?

Rezultate Loto 6 din 49 duminică, 17 ianuarie 2021. Numerele extrase astăzi - Joker, Noroc LIVE

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies