Piețe goale, agricultorii rămân cu legumele în solar

agricultori

Vremuri grele pentru agricultorii din județul Gorj.

Vremuri grele pentru agricultorii din județul Gorj. Din cauza restricțiilor dure de circulație impuse de pandemia de coronavirus, tot mai puțină lume mai merge la piață în aceste zile, iar legumicultorii riscă să rămână cu marfa în solarii. Oamenii apelează la orice variantă să mai vândă din legume, dar vânzările sunt foarte mici. În același timp, și prețurile au scăzut aproape la jumătate față de aceeași perioadă a anului trecut.

Agricultorii din Gorj trec printr-o perioadă foarte dificilă. Merg la piețe cu legume proaspete, dar prea puțini oameni mai cumpără de pe tarabele lor. Oamenii riscă, în acest fel, să rămână cu verdețurile în solarii.

"Eu mai am câteva mii de fire de ceapă, la fel și salată verde, usturoi. Nu știu unde le voi vinde. În cel mult două săptămâni, trebuie să plantăm răsadurile. Riscăm să le ducem la gunoi pentru că nu le mai cumpără nimeni. Am fost duminică la piață. Am vândut zece salate verzi până la prânz.

"S-a mai animat piața după ora 11, când au mai ieșit vârstnicii și au mai cumpărat de la noi. Nu știu ce ne vom face. Muncim mult pentru că e nevoie de multă muncă, dar nu recuperăm mai nimic din ce am investit", s-a plâns Laurențiu Mălăescu, unul dintre cei mai harnici agricultori din județul Gorj.

Citește mai mult pe Pandurul.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Recomandari
Te-ar mai putea interesa
` `
Setari de confidentialitate