Pentru o vară cu fiori reci pe șira spinării alege cărțile lui Stephen King !

,

Este întotdeauna interesant să găsești un scriitor care să îți placă enorm și ale cărui cărți să te inspire. Dar ce ai spune despre un scriitor care să te facă să simți fiori reci pe șira spinării în cele mai călduroase zile de vară? Un scriitor ale cărui romane au încântat generații, de la adolescenți până la persoane de vârsta a doua? Acesta este cazul prolificului autor de romane, majoritatea horror și fantasy, Stephen King. El este ceea ce mulți critici numesc un romancier de calitate. Chiar dacă nu îți plac romanele de groază, îți spunem de la început că Stephen King nu este acel autor care îți va lăsa un gust amar și care te va face să închizi cartea oripilat de  cele citite. Poate unele descrieri se pot încadra în seria de macabru a lui Edgar Allan Poe, ceea ce este departe de imaginile horror văzute în filme îndoielnice, mai ales că lucrările lui King au fost adesea transpuse în pelicule de succes. 

Deci, este Stephen King un autor înfricoșător?

Este o idee preconcepută că avem de-a face cu un autor care ne oripilează, iar asta îi împiedică pe unii cititori să descopere universul lui Stephen King. Nu, autorul nu ne-a oferit doar romane horror, ci dimpotrivă. Romanul It, de exemplu, nu reflectă tot geniul autorului, deși este poate unul din cele mai cunoscute romane, ecranizat de-a lungul anilor.

Stephen King a demonstrat de-a lungul carierei sale că poate oferi mult mai mult. El s-a aventurat să aducă în casele noastre diferite genuri, întotdeauna cu la fel de mult geniu și ușurință. Stephen King este un autor căruia îi este ușor să scrie absolut orice.

Ca să îți dăm un exemplu, să știi că  faimoasa saga care amestecă fantezia și westernul, Turnul întunecat, după care a fost făcut și un film, este tot opera lui King.  De asemenea, el a scris și romane emoționante, ce au avut un adevărat succes. Să nu uităm de Culoarul Morții, un roman care te va învălui în emoție și a cărui ecranizare, cu Tom Hanks în rolurile principale, ne-a făcut să plângem la final. Astfel,  autorul nu trebuie blocat în categoria horror și poți găsi multe alte romane mai accesibile, permițându-ți astfel să te familiarizezi cu stilul acestui romancier. Deci, nu, Stephen King nu scrie doar romane de groază, așa că nu îți fie teamă să începi.

Dacă însă dorești să începi cu romanele care îți dau fiori reci pe șira spinării, îți recomandăm The Shining, tradus prin “strălucire”, un roman palpitant care nu te va lăsa să îl pui jos până nu vei ajunge la ultima filă. Probabil ai văzut filmul, remarcabil de altfel, însă îți recomandăm să citești și cartea pe care o poți găsi la  libraria Donaris. Îți mai recomandăm romane precum: Un strop de sânge, Sub Dom, Billy Summers,  Carrie, Christine, Anotimpuri diferite etc.

Lista este foarte lungă dacă ținem cont că Stephen King a publicat 64 de romane și 200 de povești scurte. 

Stephen King este un povestitor de geniu și nu credem că cineva poate contrazice acest lucru. Autorul are un dar deosebit de a ne captiva atenția cititorului încă de la primele rânduri. El are o forță fantastică de a ne aduce în povestea sa, în universul său și cu greu ne putem desprinde. Nu are un limbaj greu de înțeles, fiind chiar foarte popular pe alocuri. Astfel avem impresia că suntem în viața reală și că citim sau ascultăm povestea spusă de un prieten. Astfel, narațiunea este ușor de urmărit și fiecare imagine în sine este cât se poate de vie.

Stephen King se remarcă printr-o grijă deosebită în înfățișarea fiecărei locații unde are loc acțiunea. El ne descrie întreg orașul, personaje care nu au poate un rol important în poveste și așa mai departe. Asta face ca tu, cititorul, să te transpui cu ușurință în acel cadru. Aproape că vei simți anumite lucruri, iar cu cochii minții vei vedea fiecare detaliu, chiar și micile elemente ale unei case sau unui colț de stradă.  Geniul autorului mai constă și în modul de a crea personajele. Ne duce cu gândul la Balzac, cu a lui Comedie Umană, ce realizase atât de multe personaje cu trăsături  și caractere foarte diferite. În plus, Stephen King descrie fizic personajele și ne uimește prin faptul că ne oferă atât de multe detalii din viață lor. Personajele principale încep poate timid povestea, însă pe parcursul narațiunii au o evoluție uneori spectaculoasă și peste așteptările noastre. Romanele lui Stephen King sunt, din acest punct de vedere și nu numai, imprevizibile. Asta înseamnă forța paranormalului și a suspansului pentru un scriitor bun și un cititor pasionat.

Stephen King dezvoltă mai multe teme și mesaje în fiecare dintre romanele sale. Nu avem cum să nu remarcăm tema copilăriei și modul prin care un copil trăiește chiar și cele mai neînsemnate evenimente. Chiar și subiecte sensibile, precum problemele familiale, sunt aduse în cărțile sale. Da, personajele au povești normale de viață, cu probleme și bucurii și adesea ne putem identifica. Singura diferență este că aceștia au parte și de alte experiențe, departe de limita a ceeea ce noi considerăm comun, lucru care oferă titlul de inedit romanelor lui Stephen King.

Stephen King este un autor cu convingeri puternice și cu mesaje importante, în special în ceea ce privește violența împotriva femeilor, bulling-ul, preconcepțiile și așa mai departe. De aceea, Stephen King este un autor interesant de citit, ce depășește cu mult literatura populară. Așa că, în această vară, dacă dorești ceva inedit, poți încerca romanele acestui autor mereu plin de surprize prin povestirile pe care le oferă cititorilor de pe întreg mapamondul.

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Gestul incalificabil care este interzis de Sfânta Maria 2022. Aduce multă suferință celui care face asta pe 15 august, de Adormirea Maicii Domnului

Video| Fostul avocat al lui Trump, Rudy Giuliani: 'Începem să trăim într-un stat fascist'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

In aceasta seara, de la ora 20:00, in “Aripi frante”, Nefise, decizie dificila

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies