Pensionarii ar urma să primească bani în plus de la stat. Care este categoria de persoane care ar urma să primească 1.500 de lei

Author: Cristina Mocanu

Camera Deputaților dezbate o posibilă lege prin care o anumită categorie de pensionari ar urma să primească 1.500 de lei.

Sursa: https://pixabay.com/

O anumită categorie de pensionari ar urma să primească 1.500 de lei de la stat.

Camera Deputaților dezbate o posibilă lege prin care o anumită categorie de pensionari ar urma să primească 1.500 de lei.

Pensionarii ar urma să primească 1.500 de lei

O veste buna pentru pensionari vine de la Guvern. Autoritățile discută în Comisia pentru Muncă, una dintre comisiile din Camera Deputaților, despre această inițiativă de acordare a sumelor de bani pentru bunicii care au grijă de nepoți. Liderii comisiei eu decis să amâne luarea deciziei cu două săptămâni. Este vorba despre o sumă de 1.500 de lei.

Citește și: Ce spune Marius Budăi despre posibilitatea ca pensiile să crească pentru a doua oară în anul 2023. Ajutoarele sociale nu vor fi influențate

Proiectul are o susținere din partea mai multor partide

Potrivit digi24.ro, proiectul legislativ pare să aibă susținere din mai multe partide, fie că vorbim despre UDMR, PNL sau PSD. Cu toții își doresc trecerea acestui proiect tocmai pentru că, în

momentul de față, România se confruntă cu o scădere a natalității, pentru că părinții nu mai au cu cine să își lase copiii acasă.

Majoritatea își doresc trecerea acestui proiect tocmai pentru că, în contextul în care România se confruntă cu o scădere a natalității, pentru că părinții nu mai au cu cine să își lase copiii acasă, scrie sursa menționată.

Totuși este vorba despre acei bunici care deși nu

au ieșit la pensie, au acceptat să renunțe la locul de muncă pentru a sta cu nepoții.

Proiectul de lege are urma să vină în ajutorul familiilor, a părinților care vor să se întoarcă mai repede la locul de muncă, dar și a bunicilor, care vor putea în acest fel să primească o sumă de bani.

În următoarele zile ar urma să se discute, din nou, în Camera Deputaților despre acest proiect care trebuie să primească un vot pozitiv și din partea deputaților, pentru că în Senat a trecut tacit, ceea ce înseamnă că acolo a fost aprobat.

Românii cu pensii de până în 2.000 de lei ar urma să primească un ajutor de la stat

Citește și: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va oferi cetățenilor români care fac parte din categoriile sociale vulnerabile un sprijin financiar pentru a-și putea achita facturile la energie.

Ajutorul financiar are o valoare totală de 1.400 de lei, va fi oferit de două ori pe an (700 de lei de fiecare dată) sub formă unui card de energie.

Cardurile de energie sunt pentru aproximativ patru milioane de persoane care locuiesc în circa 2,8 milioane de gospodării eligibile pentru a compensa prețul la energie indiferent de natura sa, respectiv: energie electrică, energie termică centralizată, gaze, butelie, lemne pentru foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Citește și: Un nou tip de pensie apare în România. Anumite persoane vor putea ieși la pensie la 47 de ani

Beneficiari ai ajutorului de stat pentru plata facturilor la energie pot fi:

- pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/ casele de pensii sectoriale, cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei, precum și pensionarii cu pensie de invaliditate, indiferent de vârstă și ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

- persoanele- copii și adulți- încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;

Asigurările pentru concedii și indemnizații vor suferi modificări. Iată care este anunțul făcut de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

- familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei;

- familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Sursă: digi24.ro

 


Cu lacrimi în ochi, îndrăgita artistă Matilda Pascal Cojocărița a făcut destăinuiri tulburătoare, la 40 de întrebări, despre reproșurile dureroase ale fiului ei pentru că i-a dus dorul în perioada copilăriei lui.